back

Про хід виконання районної Програми розвитку освіти на 2007-2011 роки

31 травня 2010

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
(двадцять третя сесія п’ятого скликання)
Рішення

від 14 травня 2010 року
м.Чернігів

Про хід виконання районної
Програми розвитку освіти
на 2007-2011 роки

Заслухавши звіт Чернігівської районної державної адміністрації про хід виконання районної Програми розвитку освіти на 2007-2011 роки, затвердженої рішенням Чернігівської районної ради від 22 травня 2007 року, районна рада в и р і ш и л а:

1. Звіт Чернігівської районної державної адміністрації про хід виконання районної Програми розвитку освіти на 2007-2011 роки прийняти до відома (додається).

2. Чернігівській районній державній адміністрації:

2.1. Сконцентрувати зусилля на забезпеченні безумовного виконання основних показників районної Програми розвитку освіти на 2007-2011 роки.

2.2. Підвищити рівень персональної відповідальності керівників усіх ланок освіти за дотриманням ст.54 Закону України «Про освіту» щодо навчання та виховання дітей, учнівської молоді, захисту їх прав, створення умов для самореалізації.

2.3. Забезпечити подальше покращення матеріально-технічного стану загальноосвітніх навчальних закладів, запровадження у них енергозберігаючих систем і технологій.

2.4. Цілеспрямовано реалізовувати Державну програму «Вчитель». З цією метою посилити роботу по утвердженню високого соціально статусу вчителя у суспільстві, застосовувати різні види морального та матеріального заохочення найкращих педагогічних працівників.

2.5. Збільшувати мережу оздоровчих пришкільних таборів з метою створення належних умов для зміцнення фізичного, психічного та соціального благополуччя дітей і підлітків.

2.6. Поетапно вводити штатні одиниці посад психологів, соціальних педагогів, бібліотекарів, вихователів груп продовженого дня, заступників директорів відповідно до нормативної бази й потреби загальноосвітніх навчальних закладах.

2.7. Забезпечити організований підвіз учнів сільської місцевості, які цього потребують, до місць навчання. Продовжити реалізацію програми «Шкільний автобус».

2.8. Відновити роботу їдальні в Краснянській ЗОШ І-ІІІ ступенів з метою удосконалення та реалізації заходів щодо покращення організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань освіти, культури, релігії, засобів масової інформації та зв’язків з політичними партіями.

Голова районної ради   Ф.М. Носенок