back

Про залучення безвідсоткової позички та розміщення вільних залишків бюджетних коштів

09 березня 2010

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
(двадцять друга сесія п’ятого скликання)
Рішення

від 26 лютого 2010 року
м.Чернігів

Про залучення безвідсоткової
позички та розміщення вільних
залишків бюджетних коштів

В зв’язку з неприйняттям Закону України „Про Державний бюджет України на 2010 рік” , з метою забезпечення своєчасних виплат заробітної плати та інших захищених статей бюджету 2010 року, забезпечення додаткових надходжень до районного бюджету, керуючись пп.7 п.14 та пп.3 п.4 Постанови Кабінету Міністрів України №1414 від 29.12.2009 року „Про заходи щодо організації бюджетного процесу у 2010 році ”, п.п.1,3 ч.1 ст.44, п.27 ч.1 ст.43 , ст.65 та п.2 ст.70 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, п1. ст.18 Закону України „Про місцеві державні адміністрації” районна рада в и р і ш и л а:

1 Надати право районній державній адміністрації:

1.1. для покриття обсягів тимчасових касових розривів районного бюджету, пов’язаних із забезпеченням видатків на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату, придбання продуктів харчування та медикаментів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв залучати на договірних умовах кошти єдиного казначейського рахунку без нарахування відсотків за користування цими коштами;

1.2. залучати на договірних умовах безвідсоткові позички на термін до дванадцяти календарних місяців за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку при невиконанні розрахункових обсягів доходів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, визначених помісячним розписом Міністерства фінансів України;

1.3. розміщувати тимчасово вільні кошти районного бюджету на депозитних рахунках в установах комерційних банків із застосуванням процедури конкурсного відбору, із зарахуванням до доходної частини районного бюджету доходів, отриманих від банків за користування тимчасово вільними коштами.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку району.

Голова районної ради   Ф.М. Носенок