back

БЕЗОПЛАТНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВАДЖЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

18 грудня 2013

Міністерство соціальної політики України затвердило «Порядок забезпечення надання територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, консультацій особам з питань організації та провадження підприємницької діяльності».

Згідно цього Порядку, будь-яка особа може звернутися до територіального органу, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, із заявою з метою отримання безоплатної консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності. Зокрема, щодо законодавства про державну реєстрацію суб’єктів господарювання; ліцензування, патентування та сертифікації підприємницької діяльності; податкового законодавства; відкриття рахунків у банківських установах; пошуку, відбору та найму персоналу, оформлення трудових відносин; оформлення документів щодо купівлі (оренди) земельних ділянок, приміщень для провадження підприємницької діяльності; отримання банківських кредитів, іншої фінансової допомоги; з інших питань, що стосуються організації та провадження підприємницької діяльності.

Найважливішим моментом при відкритті бізнесу завжди є вибір системи оподаткування. Тому, 17 жовтня в Чернігівському районному центрі зайнятості відбулась групова консультація осіб, які бажають відкрити власну справу та зіткнулися з вибором системи оподаткування.

Д

ля надання консультацій з даного питання була запрошена Начальник відділу обслуговування платників податків Чернігівського ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області Хмелевська Ольга Олександрівна. У груповій консультації взяли участь 5 осіб які звернулись до центру зайнятості для отримання консультацій з питань організації та впровадження підприємницької діяльності. Присутнім була надана повна інформація стосовно системи оподаткування, груп платників податку для фізичних осіб, термінів сплати податку, подачі звітності, «канікули» для підприємців та інші цікаві питання, які виникали в ході заходу.