back

Надходження до скарбниці Чернігівського району у 2013 році зростають

13 грудня 2013

Протягом січня – листопада 2013 року Чернігівською ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області забезпечено надходження до місцевого бюджету 62,9 млн. грн., що на 1,6 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Отже, стабільно зростають поточні надходження до скарбниці району за рахунок підвищення добровільності сплати податків та боротьби з неофіційною економікою.

«За 11 місяців поточного року значно зросли надходження до бюджетів всіх рівнів. Зокрема до зведеного бюджету забезпечено надходження у сумі 87, 9 млн. грн., що на 7,4 % більше до відповідного рівня минулого року. Крім того, до загального фонду Державного бюджету зібрано 19,6 млн. грн., в порівнянні з відповідним з січнем – листопадом 2012 року перевиконання складає 2,2 млн. грн.», - повідомила в.о. начальника Чернігівською ОДПІ Тетяна Сергіївна Сосімович.

Також серед позитивних показників якості роботи в. о. начальника відзначила, що переважна більшість платників Чернігівського району у 2013 році користуються перевагами подання звітності в електронному вигляді, новими електронними сервісами Міндоходів, що сприяє зниженню проявів корупції, комфорту та простоти для платників. Онлайнові сервіси набувають все більшої популярності, адже це вимога часу та бізнесу. Стабільне зростання надходжень у 2013 році свідчить про створенням сприятливих умов для провадження підприємницької та зовнішньоекономічної діяльності, усунення складнощів у спілкуванні платників з працівниками Міндоходів.

Слід окремо наголосити, що Розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено Стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів на 2013-2018 роки, який визначає базові принципи, стратегічні напрями, цілі та завдання розвитку органів Міндоходів, виконання яких забезпечить реалізацію державної політики у податковій та митній сфері з урахуванням сучасних тенденцій та особливостей розвитку України у перспективі до 2018 року, сприятиме розвитку бізнесу, забезпечить баланс між стимулюванням розвитку підприємництва та стабільним наповненням бюджету.

Розмовляла Ольга Хмелевська
начальник відділу обслуговування платників податків
Чернігівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області