back

Звернення президії Чернігівської районної ради до Президента України

05 грудня 2013

ЗВЕРНЕННЯ
президії Чернігівської районної ради до Президента України,
Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України
та жителів району

Ми, депутати Чернігівської районної ради, члени президії, представники політичних партій та громадських організацій, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в Україні в останній час.

Ми вважаємо недопустимими дії правоохоронних органів по обмеженню прав і свобод громадян нашої держави на проведення мирних зібрань, які привели до силового протистояння на Майдані Незалежності у місті Києві в останні дні листопада.

Ці факти мають бути вивчені та розслідувані компетентними органами, а ті керівники, які віддали наказ розігнати мирне зібрання людей, особливо молоді, притягнуті до відповідальності.

Президія Чернігівської районної ради з великим обуренням засуджує дії хуліганів та провокаторів, які своїми протиправними діями визвали порушення мирного спокою людей в столиці нашої держави м.Києві.

Тільки шляхом мирного діалогу, пошуку компромісів та взаєморозуміння ми зможемо подолати наслідки політичної кризи в державі.

Звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України дати принципову оцінку діям осіб, винних у порушені конституційних прав та законів України, що призвели до складної ситуації в суспільстві, ставлячи під загрозу цілісність, суверенітет і незалежність нашої держави.

Ми, депутати Чернігівської районної ради звертаємось до жителів нашого поліського краю, дотримуватися громадського порядку, не допускати конфліктів в суспільстві, вчинення інших протиправних дій, а також глибоко переконані, що тільки завдяки консолідації суспільства зможемо подолати напружену ситуацію та вз’яти курс на стабільний розвиток нашої держави України.

Прийнято на засіданні президії Чернігівської районної ради шостого скликання

5 грудня 2013 року