back

На Чернігівщині виявлено 647 порушень митного законодавства

02 грудня 2013

Про це повідомив начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов, інформуючи про роботу, що ведеться у напрямку боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. Протягом 10 місяців оперативними працівниками митниці виявлено 647 порушень митного законодавства, за якими затримано предметів та товарів на суму понад 7,6 мільйонів гривень.

За словами очільника Чернігівської митниці Міндоходів, у справах про порушення митних правил вилучено: промислових товарів на суму 2,7 млн. грн., товарів легкої промисловості – на 82 тис. грн., продовольчих товарів та сільгосппродукції – на 1,1 млн. грн., транспортних засобів - на 3,5 млн. грн., а також валюту, історичні цінності тощо.

До судових інстанцій направлено 496 справ на суму 7,6 млн. грн. За результатами їх розгляду конфісковано в дохід держави товарів на суму 3,3 млн. грн. та накладено штрафів на суму 3,2 млн. грн.

Митницею розглянуто 142 справи про порушення митних правил, при цьому накладено штрафів на 936 тис. грн., бюджет вже отримав 677 тис. грн.

Головне управління Міндоходів
у Чернігівській області