back

Більше 64 % платників ЄСВ Чернігівщини звітують через Інтернет

27 листопада 2013

Як повідомили в управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Чернігівській області, за 20 днів листопада платники єдиного внеску області до соціальних фондів перерахували майже 166 мільйонів гривень. Загалом надійшло більше 14 тисяч звітів з єдиного внеску, з яких через мережу Інтернет – більше 9 тис., решта - у паперовому вигляді. Очевидно, що платники податків регіону відчули переваги електронного звітування, адже безкоштовні електронні ключі та відповідне програмне забезпечення максимально заощаджують час та кошти.

Платники, які подавали звіт на папері, також не зазнали ніяких труднощів. Для їх зручності у Центрах обслуговування платників податків області було подовжено робочий день.

Нагадаємо, що при поданні звітності в електронному вигляді необхідно використовувати цифровий підпис. З 1 листопада строк їх дії подовжений з одного до двох років.

До речі, на Чернігівщині отримати посилені сертифікати відкритих ключів можна безкоштовно в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів, що діють при ДПІ у м. Чернігові, Прилуцькій, Ніжинській та Менській ОДПІ.

Головне управління Міндоходів
у Чернігівській області