back

Навчаються сільські, селищні голови

07 серпня 2009

Семінар-нараду сільських, селищних голів району провів позавчора у великому залі районної ради заступник голови районної ради Михайло Кубрак. У роботі семінару взяв участь в.о. голови райдержадміністрації Олександр Лось.

Начальник фінансового управління РДА Лариса Потапенко інформувала присутніх про результати виконання сільських, селищних бюджетів за сім місяців року. Вона назвала бюджети напруженими. І хоча є навіть перевиконання (на 11 відсотків), підстав для оптимізму небагато. В основному вони виконуються за рахунок штрафів за порушення правил дорожнього руху та плати за землю. Не забезпечили виконання своїх бюджетів Ведильцівська, Дніпровська, Іванівська, Кархівська, Ковпитська, Пісківська, Рудківська, Хмільницька сільські, Михайло-Коцюбинська та Седнівська селищні ради.

Учасники наради обговорили результати робочої поїздки сільських, селищних голів до Наливайківки Макарівського району. “Не потрібно боятися нового, а більше звертатися до людей і спиратися на їхню допомогу” – висловив свою думку Роїщенський сільський голова Олександр Лєпа.

Про організацію роботи виконкомів сільських, селищних рад щодо безоплатного надання ритуальних послуг сім`ям померлих учасників бойових дій та інвалідів війни та про підготовку документів для призначення субсидій, пільг та інших державних соціальних допомог населенню – виступила начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Драчко.

Про недоліки у формуванні архівного фонду в селах і селищах говорила начальник архівного відділу РДА Ніна Черниш. Вона попросила активізувати виконавську дисципліну представників влади Боромик, Буди, Ведилець, Киселівки, Кувечич, Мньова, Роїща, Халявина, Хмільниці, Седнєва, Олишівки, Гончарівського.

На семінарі-нараді відбулося навчання з низки актуальних юридичних питань:

- про Закон України «Про асоціації органів місцевого самоврядування» та роботу Чернігівської районної асоціації місцевих рад в зв`язку з прийняттям даного закону;

- про зміни в законодавстві про боротьбу з корупцією;

- здійснення сільськими, селищними радами регуляторної діяльності.

Підсумки семінару-наради підвели заступник голови районної ради Михайло Кубрак та в.о. голови райдержадміністрації Олександр Лось.


Фото та текст Світлани Нестеренко