back

Вшанування жертв голодомору

22 листопада 2013

Щороку у четверту суботу листопада ми схиляємо голови перед мільйонами втрачених життів, вшановуємо невинно убієнних голодом українців. Тисячі людей запалюють свічку пам’яті та приходять до пам’ятних знаків щоб згадати біль і смуток тисяч родин.

Ця пам'ять сприяє суспільній злагоді та порозумінню між людьми, об’єднаними спільним болем за минулим та надією на майбутнє.

Районний захід зібрав в стінах Киселівського навчально – виховного комплексу учнів, викладачів, батьків, працівників бібліотечних закладів, сільських голів району на чолі з головою районної ради Михайлом Литвиним та головою районної державної адміністрації Миколою Ганжою.

Учнями Чернігівського району проведено акцію «Чорні сторінки історії очима дітей». Полотнище з зібраними спогадами очевидців, листами пам’яті та малюнками передано до громадського комітету із вшанування пам’яті жертв голодомору – геноциду 1932 – 1933 років в Україні, як коротке послання для Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні».

За інформацією виконавчого апарату районної ради