back

Про надання правового статусу юридичної особи комунальним позашкільним навчальним закладам

27 травня 2009

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
(дев’ятнадцята сесія п’ятого скликання)
Рішення

від   28 травня 2009 року
м.Чернігів

Про надання правового статусу
юридичної особи комунальним
позашкільним навчальним закладам

З метою реалізації прав громадян України на отримання позашкільної освіти та для забезпечення повноцінного виховання учнівської молоді району, керуючись пп. 6, 7 статті 18, пп. 1, 2 статті 39 Закону України «Про освіту», статтями 5, 12, 13, 14 Закону України «Про позашкільну освіту», відповідно до Положення про позашкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 р. № 433 та згідно пункту 20 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні“, районна рада в и р і ш и л а:

1. Надати правовий статус юридичної особи відкритим відповідно до розпорядження голови Чернігівської районної державної адміністрації від 05 вересня 2002 року №488 “Про відкриття М.Коцюбинської та Гончарівської шкіл мистецтв“ комунальним позашкільним навчальним закладам:

- комунальному позашкільному навчальному закладу “М.Коцюбинська школа мистецтв“ Чернігівської районної ради Чернігівської області.

- комунальному позашкільному навчальному закладу “Гончарівська школа мистецтв“ Чернігівської районної ради Чернігівської області.

2. Затвердити статути вищевказаних позашкільних начальних закладів (додаються).

3. Передати вищевказані позашкільні навчальні заклади до сфери управління Чернігівської райдержадміністрації.

4. Чернігівській райдержадміністрації здійснити державну реєстрацію позашкільних начальних закладів відповідно до чинного законодавства.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань освіти, культури, релігії, засобів масової інформації та зв’язків з політичними партіями.

Голова районної ради   Ф.М. Носенок