back

Зональний семінар-практикум сільських, селищних голів та секретарів сільських, селищних рад на базі М.Коцюбинської селищної ради

20 листопада 2013

Делегація у складі сільських та селищних голів району, секретарів рад, працівників виконавчого апарату районної ради та райдержадміністрації на чолі із головою районної ради Михайлом Литвином та заступником голови районної ради Миколою Кудриком у середу відвідала Михайло-Коцюбинську територіальну громаду. Тут відбувся зональний семінар-практикум, у якому взяли участь і голова райдержадміністрації Микола Ганжа та начальник загального відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради Олена Зубок.

У стінах селищної ради гостей зустрічав Михайло-Коцюбинський селищний голова Микола Завальний, який ознайомив усіх із роботою установи. Відвідали комунальне підприємство «Єдність», що опікується водопостачанням у селищі та надає інші комунальні послуги. Учасники семінару завітали до місцевого садочка. Там на них очікував концерт, який підготували вихованці. Селищний голова ознайомив колег із планами по розширенню навчального закладу, адже наступного року ДНЗ очікує велике поповнення. Наразі облаштовано огорожу навколо садочка, планують встановити нові вікна, зробити ремонт.

Для проведення теоретичної частини семінару-практикуму його учасників було запрошено до Будинку культури, де місцевий хоровий колектив виконав для гостей селища дві пісенні композиції.

Про нагальні питання співпраці районної ради та райдержадміністрації з органами місцевого самоврядування говорили Михайло Литвин та Микола Ганжа. З виконанням програми соціально-економічного розвитку громади на 2013 рік ознайомив Микола Завальний, а секретар селищної ради Ніна Ворох поділилася досвідом у сфері діловодства ради. Із доповіддю про роботу сільських та селищних рад по реалізації повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування» виступили начальник організаційного відділу виконавчого апарату райради Світлана Струк та начальник відділу організаційно-кадрової роботи райдержадміністрації Олександр Сенько.

Цікавим був виступ начальника загального відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради Олени Зубок, котра розповіла про нові вимоги по оформленню документів в органах місцевого самоврядування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Ірина Кудрик ознайомила присутніх із особливостями процедури прийняття на службу посадових осіб місцевого самоврядування та звільнення їх із посад. Окрім іншого на семінарі йшлося про порядок організації та здійснення контролю за виконанням документів у виконкомах сільських та селищних рад, про роботу із зверненням громадян та про умови присвоєння чергових рангів, встановлення надбавок, надання відпусток та заповнення кадрових облікових документів.

Учасники заходу поділитися власним досвідом роботи та отримали вичерпні відповіді на запитання, що їх цікавили.

Підсумки роботи семінару-практикуму підбили голова районної ради Михайло Литвин та голова райдержадміністрації Микола Ганжа.

За інформацією виконавчого апарату районної ради