back

З нагоди 70-річчя визволення від фашистських загарбників

23 вересня 2013

21 вересня 1943 року внаслідок успішного розгортання Чернігівсько-Прип’ятської наступальної операції радянських військ Центрального фронту під командуванням генерала армії Костянтина Рокосовського місто Чернігів було звільнено від фашистських загарбників.

З нагоди свята голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова, народні депутати України Михайло Чечетов та Владислав Атрошенко, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники установ, підприємств, громадських організацій міста та області поклали вінки і квіти до братської могили у сквері ім. М.М. Попудренка. Голова районної державної адміністрації Микола Ганжа та голова районної ради Михайло Литвин також взяли участь у заході та поклали квіти до пам’ятника.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять воїнів, що полягли в боях за свободу та незалежність нашої Вітчизни.

Цього ж дня Чернігів прийняв естафету пам’яті «Перемога в кожному із нас», яка проходить по всій Україні і присвячена 70-річчю визволення нашої держави від фашистських загарбників.

Під час урочистого мітингу голова облдержадміністрації Володимир Хоменко оголосив привітання Президента України Віктора Януковича з нагоди 70-річчя визволення Чернігівщини, зокрема міста Чернігова, від фашистських загарбників і підкреслив: одним із пріоритетів політики Президента України є поліпшення соціального захисту ветеранів.

Привітання голови Верховної Ради України Володимира Рибака оголосив голова обласної ради Анатолій Мельник.

Присутніх зі святом привітав Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

За інформацією виконавчого апарату районної ради