back

Електронна звітність: сучасно та вигідно

12 вересня 2013

Розвиток сучасних інформаційних технологій робить комфортними звичайні речі. Йдеться про можливість подання податкової звітності в електронній формі. Перехід на електронну звітність - сучасний крок. Завдяки цьому можна вирішити багато проблем, з якими постійно стикаються бухгалтери підприємств.

Бухгалтери та підприємці, які ведуть бухгалтерський облік і подають звіти до державних органів у традиційному паперовому вигляді, не з чуток знають, що на це йде багато часу та доводиться вистоювати великі черги.

Втім можна зекономити час, надаючи звітність в електронному вигляді. При цьому просто необхідно подбати про безпеку інформації у своїх звітах, а для цього необхідно отримати спеціальний цифровий підпис для електронної здачі звітності.

Електронний цифровий підпис, що ставиться на електронний документ, забезпечує безперечну ідентифікацію авторства та захист документа від спотворень.

Ключ електронного цифрового підпису дає змогу звітувати або подавати декларації в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

Крім того, з січня 2013 року електронні ключі від нового відомства дають можливість експортерам та митним брокерам подавати митні декларації до оформлення в електронному вигляді через мережу Інтернет.

Нагадуємо, що Акредитований центр сертифікації ключів ІДД Міндоходів безкоштовно надає послуги електронного цифрового підпису органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, іншим суб’єктами господарської діяльності та фізичним особам.

З початку заснування клієнтами відділу реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Чернігівській області Управління (центру) сертифікації ключів ІДД Міндоходів стали понад 18 тис. осіб. Найактивнішими користувачами є приватні підприємці, кількість яких перевищила 14 тисяч. Вони отримали понад 17,5 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів. Майже 4 тисячам юридичних осіб видано понад 11,5 тис. ключів. Ці платники мають можливість відчути всі переваги систем електронного звітування та повністю уникати прямих контактів з працівниками Міндоходів.

Слід зазначити, що на Чернігівщині розміщено чотири віддалених пункти реєстрації користувачів - у центрах обслуговування платників податків ДПІ м. Чернігові, Прилуцькій, Ніжинській та Менській ОДПІ.

Адреси відділу реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Чернігівській області: 14000, м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд. 28, 1-й поверх, кім.14. Телефон для довідок (0462)774927.

м. Прилуки*
м. Прилуки, вул. Київська, буд. 214, 1-й пов., каб. 6
тел.: (04637) 53265
м. Ніжин*
м. Ніжин, вул. Поштова, буд. 2, 1-й пов., каб. 118
тел.: (04631) 31578
м. Мена*
15600, м. Мена, вул. Леніна, буд. 57, 1-й пов., каб. 4
тел.: (04644) 3-17-86

Запрошуємо підприємців, керівників підприємств, установ і організацій, які ще не приєдналися до електронного звітування, скористатися його перевагами. Детальну інформацію про перелік документів, необхідних для оформлення електронного цифрового підпису, а також щодо його використання та подання звітності до контролюючих органів, можна переглянути на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД Міністерства доходів і зборів України http://www.acskidd.gov.ua.

Інформаційно-комунікаційний відділ
ГУ Міндоходів у Чернігівській області