back

УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ

12 червня 2024

З 9 по 11 червня поточного року у м.Києві ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну» провів захід щодо мобілізації громади та співпраці з місцевою владою задля проєктів з відновлення.

 

На запрошення виконавчого директора Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину «ЄДНАННЯ» Володимира Шейгуса, завдяки співпраці Чернігівської районної ради із громадською спілкою «Національна рада жінок України», керівником якої є Людмила Порохняк-Гановська, участь у заході брали голова Чернігівської районної ради Тетяна Кузнецова – Молодчая та керуючий справами виконавчого апарату Чернігівської районної ради Леся Мальцева.

 

Ініціативна організація – громадська спілка «Національна рада жінок України», за підтримки ІСАР Єднання та Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансуються іноземними країнами, реалізує на території Чернігівського району ряд проєктів. Проєкти впроваджуються в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях».

 

Так, у с.Шестовиця Киїнської територіальної громади, спільно із місцевими ініціативними активістами, створено Етнографічний музей до 500-річчя з дня заснування села. Наразі ведуться перемовини щодо облаштування бібліотеки-кав'ярні та поштової кімнати.

 

У селі Москалі Михайло-Коцюбинської територіальної громади реалізується проєкт щодо облаштування павільйонів для експонатів етнографічного музею краєзнавця Юрія Дахна та ремонту парканів. Крім того, проходить реставрація трьох кімнат у філії “Садиба родини Лизогубів” Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського маєтку, що в селищі Седнів.

 

У межах Проєкту ICAP Єднання громадська спілка «Національна рада жінок України» в населених пунктах Чернігівського району проводить ряд тренінгів та майстеркласів, зокрема «Роль краєзнавчих організацій в розвитку сільського туризму», «Психологічна допомога при стресових ситуаціях», «Українська хустка – оберіг родини», «Рушник – оберіг родини», Особливості створення приватних музеїв» та інші.

 

Маштабний захід, що відбувся в м.Києві, зібрав учасників із майже всіх регіонів нашої держави. Представники громадських організацій та органів місцевого самоврядування ділилися досвідом реалізації проєктів, залучення інвестицій, співпраці місцевої влади і громадськості задля відновлення.

 

Подібні зустрічі необхідні, як для представників громадських організацій, проєктних менеджерів так і для представницької чи виконавчої гілок влади, адже ефективний діалог допоможе досягти кращого результату і спільних цілей на шляху до відновлення та розвитку.