back

ПЛІЧ-О-ПЛІЧ ПРОТИ СПІЛЬНОГО ВОРОГА!

16 лютого 2024

 

Символічно, що саме 15 лютого, в День вшанування в Україні учасників бойових дій на території інших держав, у Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, відбулося відкриття фотовиставки «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ».

 

Виставка присвячена білоруським Героям, які відали своє життя в Україні за європейський вибір, європейські цінності, принципи демократії в боротьбі проти російської імперії від початку російсько-української війни.

 

За покликом власного серця чимало білоруських патріотів пішли захищати свободу і незалежність України зі зброєю в руках. На жаль, на українській землі вже загинули більше п’ятдесяти етнічних білорусів-добровольців. Серед героїв фотовиставки - двоє білорусів, які посмертно отримали звання Герой України.

 

Через постійні переслідування режимом Лукашенка родичів білорусів, які захищають Україну, імена та інші обставини смерті деяких добровольців-білорусів на прохання рідних не розголошуються.

 

На стендах експозиції «З Україною в серці» присутні мали змогу наочно побачити підтримку з боку свідомих білорусів самовідданої боротьби українців за свій європейський вибір та незалежність. Під час показу відеоматеріалів мужні білоруси з екрану розповідали про те, чому вирішили приїхати в Україну, вступити до лав ЗСУ та, ризикуючи власним життям, боротись проти російського ворога.

 

Під час відкриття численні гості озвучували головну тезу: росія є споконвічним ворогом для своїх сусідів, а Перемога над нею є головною передумовою для здобуття свободи та сталого суверенітету незалежних самобутніх народів.

 

Фотовиставка "З Україною в серці" підготовлена Благодійним фондом "Вільна Білорусь", який очолює Олексій Францкевич та демонструвалася в Києві, Дніпрі, Львові, Бучі та інших містах України.

 

+19

Переглянути статистику

Охоплення допису: 28

Усі реакції:

4Yana Lapa, Natalia Bilous та ще 2