back

Тренінг з надання домедичної допомоги

02 лютого 2024


1 лютого 2024 року працівники Чернігівської районної ради пройшли курс-тренінг щодо базової підтримки життя.

 

Навчання проходило у приміщенні комунального некомерційного підприємства «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради.

 

Фахові працівники навчально-тренувального відділу симуляційної медицини  КНП Чернігівський ОЦЕМД та МК - НТВСМ   Максим Савенчук   та Ольга Бордакова  детально і доступно  надали  теоретичні основи  та відпрацювали із спеціалістами  районної ради практичні навички  курсу домедичної допомоги базової підтримки життя.

 

 В процесі роботи працівники районної ради здобули навички та вміння  оцінити стан постраждалого, оперативно викликати швидку допомогу та надати першу допомогу до приїзду медичних спеціалістів.  Курсанти навчилися розпізнати людину без свідомості,  без ознак життя, виявляти  зупинку кровообігу і впливати на ситуацію. Навчилися робити компресію грудної клітки, користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором та допомогами людині, яка без свідомості, але дихає та людині, яка вдавилася.

 

У засобах масової інформації багато зустрічаємо  прийомів надання штучного дихання та компресії грудної клітки, але щоб  правильно і коректно їх виконати, потрібні знання і практичні навички.

 

Сподіваємося, що здобуті вміння працівникам Чернігівської районної ради  не знадобляться.  Проте  у непередбачуваній екстремальній ситуації обов’язково  маємо  не розгубитися, а  діяти оперативно і правильно та надати якісну домедичну допомогу постраждалій людині до  приїзду карети швидкої, адже від наших правильних дій залежить життя людини.

 

Чернігівська районна рада вдячна комунальному некомерційному підприємству «Обласний центр екстреної медичної допомоги» Чернігівської обласної рад, зокрема навчально-тренувальному відділу симуляційної медицини,  за співпрацю та запрошення.

 Пишаємося, що в наша країна має таких професійних, вмотивованих, перспективних  молодих медичних спеціалістів.