back

Я вам цей борг ніколи не залишу...

12 січня 2024

 

Сьогодні, 11 січня 2024 року, у Чернігівському обласному історичному  музеї імені В.В.Тарновського відбулося відкриття виставки  "Я вам цей борг ніколи не залишу..."


Виставка про війну в реальному часі, створена у час війни.


Виставка  про трагедію і подвиг, злочин і доброчесність, жорстокість і  милосердя. Присвячена подіям  у  Киїнській, Киселівській та Новобілоуській територіальних громадах в умовах  повномасштабної війни. У фокусі  – історії людей, які опинились у кривавому вирі війни, яким вдалося  зберегти людяність у нелюдських умовах.

 

Серед учасників заходу голова Чернігівської районної ради,  Тетяна Кузнецова-Молодчая. Чернігівська районна рада  спільно з військовослужбовцями оперативного командування «Північ» у складі гуманітарної місії «Збройні Сили  підставляють плече»  у перші дні після звільнення Чернігівського району  вирішували актуальні  питання  мешканців, надавали медичну та соціально-психологічну допомогу, проводили обстеження територій щодо наявності вибухонебезпечних предметів та їх  вилучення, знешкодження.       

                                                                                                             

Виставка  доступна для огляду, як мінімум, півроку.  Бажаючі зможуть відвідати її та ознайомитися із зібраними матеріалами про жахливий  і героїчний період, який  тривав один місяць, один тиждень і один день.