back

24 сесія  Чернігівської районної ради

25 грудня 2023

 

22 грудня 2023 року відбулась чергова 24 сесія районної ради 8 скликання, яка розпочалася хвилиною мовчання. Депутатський корпус та всі присутні вшанували відвагу, самовідданість та подвиг українських воїнів, полеглих під час несення служби, та пам’ять про всіх українців, чиї життя забрала війна.

 

Засідання, на якому зареєструвалось 32 депутати, провела голова районної ради Тетяна Кузнецова-Молодчая.  До роботи долучився перший заступник  голови  Чернігівської районної  державної  адміністрації  Сергій Крамаренко.

 

На початку засідання  голова районної ради Тетяна Кузнецова-Молодчая  вручила  нагороди  Чернігівської районної ради з нагоди Міжнародного дня волонтера та Дня місцевого самоврядування.

 

Далі депутати погодили порядок денний із 15-ти питань, часовий регламент пленарного засідання та перейшли до затвердження рішень, які попередньо  детально розглядалися постійними комісіями та президією.

 

Депутатами розглянуто та затверджено місцеві Програми, а саме: Програму   фінансового  забезпечення нагородження відзнаками Чернігівської  районної  ради  на 2024 рік та  Програму міжнародного співробітництва на 2024- 2025 роки.

Потім народні обранці затвердили районний бюджет Чернігівського раойну на 2024 рік з наступними показниками: 

 

ДОХОДИ - сумі   3 771 030,00 гривень, в тому числі доходи загального фонду районного бюджету – 3 435 030,00 гривень та  доходи спеціального фонду районного бюджету – 336 000,00  гривень.

 

ВИДАТКИ головного районного бюджету плануються у  сумі 3 771 030,00 гривень, в тому числі видатки загального фонду районного бюджету – 3 253 030,00 гривень та видатки спеціального фонду районного бюджету – 518 000,00 гривень.

   Повернення кредитів до районного бюджету у сумі – 340 000,00 гривень. Профіцит за загальним фондом районного бюджету у сумі 182 000,00 гривень.

Дефіцит за спеціальним фондом районного бюджету у сумі 182 000,00 гривень.

 

Розглянули та затвердили рішення, що стосуються комунальної власності.  З поміж інших  схвалили:

  • відчуження транспортного засобу, що перебуває на балансі комунального некомерційного підприємства «Чернігівська центральна районна лікарня»;
  • безоплатну передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівського району майна – 2-х одиниць  велосипедів 3-х колісних;
  • передачу в оренду та включення до Переліку другого типу майна  спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівського району .

 

    Депутати районної ради внесли  зміни до  складу  присяжних  Чернігівського районного  суду Чернігівської  області, затвердженого рішенням  районної  ради  20  вересня 2022 року.

 

На пленарному засіданні ради депутати дискутували та жваво обговорювали питання щодо продовження терміну дії контакту з директором Чернігівського районного комунального підприємства «Чернігіврайагробуд» Геннадієм Дзядзьком. Врешті проголосували за укладання контракту з Дзядзьком  Геннадієм Михайловичем терміном на один рік.

 

   На сесії депутати  затвердили план роботи районної ради на 2024 рік та прийняли:

  • звернення депутатів Чернігівської районної ради до Кабінету Міністрів України щодо недопущення ускладнення ввезення гуманітарної допомоги в Україну, внесеного на розгляд депутатом районної ради Євгеном Бруєм;
  •  запит депутата  районної ради Ларченка О.М. щодо забезпечення  власним житлом сім’ї Медведя В.М, враховуючи його фізичні потреби.

 Дискусію у сесійній залі викликало звернення щодо заборони народним депутатам, депутатам місцевих рад, що були обрані від політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ», займати керівні посади. В результаті обговорення це Звернення не підтримано, а вирішено  відправити його на доопрацювання та внести  на розгляд наступної сесії районної рди.

Всі питання, що вносились на розгляд двадцять четвертої сесії районної ради були розглянуті.  Із 15 проєктів рішень депутатами прийнято 14 рішень  районної ради.

В роботі сесії брали участь здобувачі вищої освіти Національного університету «Чернігівська політехніка», які навчаються за освітньою програмою «Аналітика суспільно-політичних процесів» з метою ознайомлення з роботою органів місцевого самоврядування.

 

На завершення голова районної ради Тетяна Кузнецова-Молодчая акцентувала увагу присутніх на   обов’язку подання не пізніше 31 січня 2024 року декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2021 -2022 роки,  а до  01 квітня 2024  року  електронну декларацію за 2023 рік, подякувала за кошти, які вдалось зібрати  на  підтримку проєкту «Седнів. Лизогуби. Гетьманство»  та привітала всіх присутніх  з  Різдвяними  та Новорічними   святами.