back

РОЗУМОВСЬКІ ЗУСТРІЧІ

01 грудня 2023

З 30 листопада по 01 грудня поточного року у м.Чернігові відбулася Міжнародна науково–практична конференція ХІІ «Розумовські зустрічі», присвячена 1000–літтю Великого Князівства Чернігівського.

 

Захід організований Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації,  Києво–Могилянською школою врядування ім. Андрія Мелешевича,  НаУКМА Сіверським інститутом регіональних  досліджень за підтримки фонду Ганнса Зайделя.

 

Традиційно,  захід, що  вкотре  зібрав  закордонних та вітчизняних експертів і науковців, представників громадських інституцій, а також практиків – працівників органів місцевого самоврядування та місцевих органів державної влади, депутатів місцевих рад,  виступив  своєрідним майданчиком для обговорення актуальних питань.

Зокрема, на панельних дискусіях висвітлювалися та обговорювалися теми:

  • Смоленсько-Чернігівська брама Русі – виклики для майбутнього. Сіверщина крізь віки;
  • Проектна діяльність для відновлення та розвитку територіальних громад;
  • Інституція держава Україна – як вона має змінитися;
  • Інформаційні війни в сучасному світі та Україна;
  • Україна на шляху до ЄС та НАТО: новий порядок денний світоустрою, породжений російсько-українською війною.

 

На думку голови Чернігівської районної ради Тетяни Кузнецової-Молодчої Міжнародна науково–практична конференція  «Розумовські зустрічі» пройшла на високому науковому, методичному та організаційному рівні. Тетяна Степанівна висловила сподівання, що обрані теми конференції стануть плідним підґрунтям для конструктивного обміну думками  із  зазначеної  актуальної проблематики.

Сіверський центр післядипломної освіти, Сіверський інститут регіональних досліджень підготували і опублікували Збірку наукових праць «Розумовські зустрічі» №10 2023, яка містить матеріали теоретичного та прикладного характеру, що висвітлює низку питань з історії, сучасного розвитку адміністративно-територіального устрою, системи органів державного управління та місцевого самоврядування.