back

День музейництва

22 травня 2023

 

19 травня поточного року  у селищні Седнів Чернігівського району відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв.

Філія "Садиба родини Лизогубів" Чернігівського обласного історичного музею ім.В.В.Тарновського радо та гостинно відкрила свої двері для усіх охочих ознайомитись із історією древніх пам’яток архітектури  селища та відчути подих багатовікової історії.

 

На запрошення філії "Садиба родини Лизогубів" у заходах взяла участь і  голова Чернігівської районної ради Тетяна Кузнецова-Молодчая.

 

Музеї - це форма збереження нашої ідентичності, це клубок знань та досвіду поколінь, це  матеріальна і духовна культура нашої держави.

 

Учасники зустрічі відвідали пам’ятки архітектури козацької доби, про які дуже цікаво та змістовно розповіла  завідувач  філії “Садиба родини Лизогубів” Чернігівського історичного музею ім.В.В.Тарновського Тетяна Луговська, пройшлись стежками, якими в свій час крокували Тарас Шевченко, Левко Лук’яненко, родина Лизогубів, Леонід Глібов та багато інших видатних  особистостей.

        

Присутні гості згадували як  селище Седнів закарбувалось безпосередньо в їх  житті та  ділилися розповідями та дослідженнями  його історичного минулого.

                    

За вагомий внесок у розвиток музейної справи, збереження культурної спадщини та з нагоди Міжнародного дня музеїв працівники музейної справи та люди, які своєю працею допомагають зберігати нашу ідентичність, отримали відзнаки.

 

Досліджуймо, пишаймось  та розвиваймо  музейну справу задля майбутніх поколінь.