back

«Щаслива родина – міцна Україна!»

15 травня 2023

Щорічно 15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї.  Це свято визначено Генеральною Асамблеєю ООН з 1993 року з головною метою - звернути увагу громадськості на численні проблеми сім’ї.

 

15 травня 2023 року у залі засідань Чернігівської міської ради відбувся захід «Щаслива родина – міцна Україна!», організований  управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради та громадською організацією «Спілка жінок» м. Чернігова та присвячений відзначенню Міжнародного дня сім’ї.

 

Брати участь в урочистому  заході запрошена голова Чернігівської районної ради Тетяна Кузнецова-Молодчая.

 

На дружню розмову  завітали  шість чернігівських сімей. В ході спілкування вони презентували свою родину, розповіли про сімейні традиції, про виховання дітей, поділилися своїми головними здобутками. А також про те, як пережили лютий-квітень 2022 року.

 

Під час заходу також наголошувалося, що  сім’я становить основу сучасного суспільства. У ній формуються, зберігаються і передаються поміж поколіннями культурні традиції, цінності, звичаї, норми.  Сім’я часто об’єднує людей різних національностей, релігій, різного походження, які привносять у неї елементи своєї культури, традицій і звичаїв.

 

У надскладний час російської агресії саме сім’я залишається однією з основних опор українського суспільства і саме підтримка членів сім’ї та необхідність захисту своїх рідних від рашистької навали надає додаткові сили нашим героям  на полі бою і є однією із складових Перемоги України.