back

«Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!»

05 грудня 2022

В обласному академічному театрі імені Тараса Шевченка 02 грудня військовослужбовці Збройних Сил України, журналісти, медики, волонтери зібралися  на презентацію книги «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!»

 

Це спільний творчий проєкт редакції газети «Чернігівщина: новини і оголошення», оперативного командування «Північ» Збройних Сил України та Міжнародної літературно–мистецької Академії України, яка об’єднує письменників, журналістів, перекладачів, науковців, державних та громадських діячів із 70 країн.

 

Автори та персонажі, які увійшли до видання, пережили нашестя  лютої російської орди, мужньо боронили рідний край і зараз наближають Перемогу над ненависним ворогом.  Кожен рядок  книги буквально написаний кров’ю…

 

Авторами стали відомий письменник, журналіст, головний редактор газети «Чернігівщина» Сергій Дзюба, кореспонденти цього  ж видання Віталій Назаренко, який зі зброєю в руках захищав Чернігівщину, а також Марія Пучинець і Григорій Войток. До підготовки матеріалів долучилися і військовослужбовці – полковники Збройних Сил України, Герої оборони Чернігова Валентин Буряченко та Вадим Мисник.

 

Привітати творців і героїв книги «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!» із успішною реалізацією важливої та необхідної ініціативи завітала голова Чернігівської районної ради Тетяна Кузнецова-Молодчая. Тетяна Степанівна поділилася з присутніми своїми хвилюючими  спогадами про пережиті в м.Чернігові лютнево-березневими днями та щиро подякувала авторам видання, військовослужбовцям, медикам, волонтерам за жертовну працю, за чуйні серця, за мужність, професіоналізм та самопожертву.  

 

Презентація завершилася, проте колектив газети «Чернігівщина» вже працюють  над матеріалами другої книги про війну на Чернігівщині.