back

Афганістан болить в моїй душі!

15 лютого 2013

14 лютого в Пакульській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов вечір пам'яті, на якому були присутні представники райдержадміністрації, воїни-афганці - підполковник в запасі житель с.Кархівка Шагеда Сергій Васильович; учасник операцій в Афганістані Томаш Володимир Васильович; мати загиблого воїна-афганця Каранди Миколи Івановича – Каранда Лідія Іванівна; сестра воїна-афганця Вороха Володимира Вікторовича – Постол Надія Вікторівна.

Проникливо, задушевно вела вечір учитель фізики Тарасенко Ольга Василівна, яка розповіла, що в Афганській епопеї брали участь 13 випускників Пакульської школи, а Каранда Микола віддав своє життя у цій жахливій війні. Затамувавши подих, учнівська молодь вслухалась у рядки листа написані Миколою 4 червня 1985 року своїм рідним з пекучого Афганістану. А восени у рідному селі Лінея його вже ховало все село. Пам'ять про загиблого випускника школи, всіх тих, хто віддав життя у пеклі війн, було вшановано хвилиною мовчання під звуки метронома. До могили загиблого молодого хлопчини, воїна-афганця Каранди Миколи Івановича, вдячні односельчани, воїни-афганці, рідна матусенька, яку до цього часу не залишає біль від загибелі сина, і цього дня поклали букет гвоздик. У шкільному музеї бойової слави цілий стенд присвячений випускникам школи воїнам – афганцям.

На протязі розповіді про події 80-х років минулого століття в Афганістані були показані документальні кадри воєнних дій, електронні презентації «Афганська війна», «Випускники Пакульської школи – хлопці-афганці».

Спогадами про пекло війни Афганістану поділився підполковник в запасі Шагеда Сергій Васильович. Постол Надія Вікторівна, сестра воїна-афганця Вороха Володимира Вікторовича, розповіла про те, як жилося сім'ї, в той час, як її брат виконував інтернаціональний обов'язок.

Завершила вечір танцювальна композиція «Боже, Україну збережи!», виконана старшокласницями із свічками пам'яті на маленьких дівочих долоньках.

Напам'ять про цю зворушливу зустріч Пакульські школярі подарували власноруч виготовлені листівки, букетики гвоздик.


За повідомленням виконавчого апарату районної ради.