back

Новими кадровими призначеннями ознаменувалася дев’ята сесія Чернігівської районної ради

16 вересня 2021

 

Сьогодні 16 вересня 2021 року відбулась дев’ята сесія Чернігівської районної ради восьмого скликання.

 

Провів сесію голова Чернігівської районної ради Микола Силенко.

 

В роботі сесії взяли участь 39 із 54 депутатів районної ради, голова Чернігівської районної державної адміністрації Василь Тройна, працівники виконавчого апарату районної ради та районної державної адміністрації, представники засобів масової інформації та інші зацікавлені особи.

 

На початку роботи голова районної ради Микола Силенко проінформував присутніх про зміни в керівному складі депутатської фракції політичної партії «РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА» в Чернігівській районній раді, а саме відтепер очолювати депутатську фракцію обрано Ірину Кислицю.

 

Затвердивши порядок денний із 12 питань, депутати перейшли до розгляду проектів рішень.

 

Передувала сесії активна робота депутатів у засіданнях постійних комісій, на яких розглядалися всі питання, окрім двох додатково включених, тому депутати прийняли спосіб розгляду питань порядку денного в режимі «запитання-відповідь».

 

Першим депутати схвалили Прогноз Чернігівського районного бюджету на 2022-2024 роки. Далі затвердили звіт про виконання за І півріччя та внесли зміни до фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради на 2021 року.

 

На сесії депутати внесли зміни до суспільно важливої Програми надання соціальних послуг особам, які потребують сторонньої допомоги. Сільські та селищні територіальні громади збільшили субвенцію у загальній сумі 1301372,00 гривень для фінансування витрат на виплату компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги.

 

На пленарному засіданні ради було прийнято і цілу низку важливих рішень щодо управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівського району. В їх числі передача нерухомого та індивідуально визначеного майна у комунальну власність Олишівській, Седнівській та Остерській територіальним громадам.

 

Під час проведення дев’ятої сесії районної ради восьмого скликання прийнято і два кадрові рішення. Зокрема, Сергія Садчикова звільнено з посади начальника комунального підприємства «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» та призначено нового керівника цього підприємства. Ним став Олег Картун, контракт із яким буде укладено на 2 роки з випробувальним терміном -2 місяці.

 

Також, цього дня на сесії ради депутати розглянули два депутатських звернення, внесених керівником депутатської фракції «Європейська Солідарність» Олександром Ларченком.

 

Так, рішення про Звернення Чернігівської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення тарифів для населення прийнято депутатським корпусом з урахуванням поправок.

 

Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 роц і, з метою усунення недоліків у тексті, депутати вирішили відправити на доопрацювання.

 

Розглянувши всі питання порядку денного сесії, узгодивши організаційні питання, депутати завершили свою роботу.

 

Перед присутніми виступив голова Чернігівської районної державної адміністрації Василь Тройна, який позитивно охарактеризував активну роботу депутатського корпусу районної ради та закликав до підняття регіональної дипломатії.

 

На завершення роботи пленарного засідання голова районної ради вручив Грамоту Президента Української Асоціації районних та обласних рад керуючому справами виконавчого апарату районної ради Світлані Струк за сприяння розвитку місцевої демократів та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

 

З результатами поіменного голосування можна ознайомитись на офіційному вебсайті районної ради.