back

Пам’ятаємо!

08 травня 2021

 У день вшанування пам'яті та примирення, 8 травня поточного року,   заступник голови Чернігівської районної ради Василь Леоненко  взяв участь у  жалобних заходах вшанування пам’яті всіх загиблих у роки Другої світової війни, що проходили в м.Чернігові.

В заходах брали участь голова  Чернігівської  обласної ради Олена Дмитренко, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, секретар Чернігівського  міського голови  Олександр Ломако, народний  депутат України Олег Семінський, депутатами обласної ради та інших рівнів рад, військовослужбовці, представники органів виконавчої влади, ветеранських, релігійних організацій та громадськості.

Учасники меморіальної церемонії вклонились та поклали квіти біля Меморіального комплексу на честь мирних жителів, розстріляних нацистами у 1941-1943 років, що розташований  у Чернігові  в урочищі Подусівка та до   Братської могили воїнів, які полягли в боях за свободу Батьківщини, що знаходиться  у  сквері ім. М.Попудренка.

В сьогоднішній пам’ятний день, згадуючи всіх захисників-воїнів: і переможців нацизму, і нинішніх захисників Вітчизни, кошики з квітами встановлені біля Пам'ятного знаку визволителям на міському кладовищі «Яцево», меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС і Героям Небесної Сотні.