back

Чорнобильська трагедія це гірка історія без закінчення

26 квітня 2021

Під такою назвою, сьогодні 26 квітня 2021 року, у Михайло-Коцюбинській територіальній громаді відбувся захід, присвячений 35-м роковинам Чорнобильської трагедії.

У зустрічі брали участь голова Чернігівської районної ради Микола Силенко, Михайло-Коцюбинський селищний голова Ніна Ворох, голова районної ради ветеранів Анатолій Скуратович, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, родичі загиблих ліквідаторів, переселенці та інші.

У залі засідань було представлено відеоролики про Чорнобильську трагедію та спогади людей чиї життя навіки змінив Чорнобиль. Презентовано першу збірку життєвих історій ліквідаторів, переселенців та очевидців Чорнобильської трагедії – мешканців Михайло-Коцюбинської територіальної громади, яка підготовлена та видана відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради. Кожна сторінка збірника пронизана болем та втратою…

До присутніх в залі звернувся голова Чернігівської районної ради Микола Силенко, який зазначив, що для Чернігівського району, який дуже близько територіально розташований до зони відчуження, Чорнобильська подія особливо трагічна. «Безумовно ми маємо не просто згадувати цю страшну подію нашої історії, а виносити з неї уроки» – сказав Микола Федосійович. Основне завдання нашої держава та місцевої влади допомагати потерпілим, турбуватися про покращення їх життя, спільними зусиллями зробити все можливе для того, щоб віддячити за патріотизм, мужність, витримку, терпіння, наполегливість у подоланні труднощів, що випали на долю «чорнобильців». За значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, активну громадську позицію та з нагоди та 35-х роковин Чорнобильської трагедії голова районної ради вручив Подяки голови ради учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Миколі Прядку та Миколі Черв’яку.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв-ліквідаторів.

Під час щирої розмови присутні на зустрічі ліквідатори ділилися спогадами тих страшних пережитих чорних днів та обговорили проблемні питання соціального забезпечення учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Зустріч організована та проведена відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради.

Кажуть час лікує, але Чорнобиль не має минулого часу…

+15

Переглянути статистику

Охоплення допису: 0

11