back

Нарада по передачі фельшерських пунктів

22 квітня 2021

21 квітня поточного року в Городнянській міській раді  відбулась нарада по розгляду  питання щодо передачі фельдшерських пунктів сіл Макишина та Великого Дирчина у  комунальне некомерційне підприємство «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чернігівської районної ради.

Засідання  відбулось за участі  голови Чернігівської районної ради Миколи Силенка, депутата Чернігівської обласної ради Олени Яцкової, Городнянського міського голови Андрія Богдана,  Седнівського селищного голови Сергія Маслова та керівників Городнянського й Чернігівського районного центрів ПМСД Михайла Назаренка та Віктора Куниці.

Учасники зустрічі обговорювали правові та організаційні перспективи функціонування фельдшерських пунктів у селах колишнього Городнянського району, які після завершення процесу дооб’єднання увійшли до складу Седнівської територіальної громади.Мова йде про Макишиниський та Великодирчинський осередки надання долікарської медичної допомоги населенню.

На даний час вони функціонують у складі міського Городнянського центру надання первинної медико-санітарної допомоги.Тому актуальним питанням наразі є передача їх за територіальною приналежністю.

За домовленістю обидва фельдшерські пункти увійдуть до структури Чернігівського районного центр первинної медико-санітарної допомоги. Керівники медичних закладів спільно з органами місцевого самоврядування вже розпочали процес передачі повноважень та майна.

За інформацією пресслужби  Городнянської  міської ради