back

Урочисте відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Іванівка

20 квітня 2021

Сьогодні, 20 квітня поточного року, голова Чернігівської районної ради Микола Силенко взяв участь у визначній для Чернігівського району події, а особливо для Іванівської територіальної громади – відкритті новозбудованої Іванівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

На урочистому відкритті були присутні голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко, в.о. голови Чернігівської районної державної адміністрації Лариса Юрченко, депутат Чернігівської обласної ради Григорій Ткаченко, керівники комунальних некомерційних підприємств Чернігівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги та Чернігівської центральної районної лікарні Віктор Куниця та Дмитро Руденко, Іванівський сільський голова Олена Швидка, запрошені гості та жителі громади.

Будівництво амбулаторії здійснювалося за рахунок коштів державного та Іванівського сільського бюджетів на умовах співфінансування.

Нова амбулаторія обслуговуватиме мешканців сіл Іванівської територіальної громади, а це більше ніж 7 000 чоловік. Амбулаторія простора, доступна для людей з інвалідністю, укомплектована необхідним обладнанням, меблями, медичною апаратурою, Також буде забезпечений доступ до високошвидкісного інтернету для надання телемедичних послуг. Окрім того, амбулаторія вже забезпечена службовим автомобілем Renault Duster для невідкладної допомоги, тож пацієнти з найвіддаленіших сіл зможуть отримати кваліфіковану медичну допомогу у будь-який час доби.

У своїх виступах обласне та районне керівництво вітаючи жителів бажали усім міцного здоров’я, щастя, наснаги та звертатися в амбулаторію тільки для профілактичних заходів.

Голова районної ради Микола Силенко у своєму виступі привітав присутніх з важливою подією та наголосив, що реформа місцевого самоврядування дає позитивні результати. Сьогодні в Україні можна похвалитися не лише затишними школами, відремонтованими дорогами, а й, безумовно, покращеними медичними послугами. Микола Федосійович побажав Іванівській громаді зберегти все найкраще, що вже є, та працювати над розвитком територіальної громади і наближенням рівня життя людей до європейського.