back

Про заборону обігу готівкових коштів та забезпечення заходів щодо запобігання корупції у навчальних закладах Чернігівського району

20 березня 2018

Рішення

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
(двадцять перша сесія сьомого скликання)


20 березня 2018 року
м.Чернігів


Про запобігання корупції
у закладах освіти
Чернігівського району

З метою запобігання корупції в закладах освіти Чернігівського району, забезпечення конституційного права громадян на доступність і безоплатність освіти, прозорості надходження, використання благодійних та спонсорських коштів, недопущення незаконного збору коштів з батьків учнів та вихованців закладів освіти Чернігівського району, відповідно до ст. 53 Конституції України та на виконання вимог Законів України «Про освіту», «Про запобігання корупції», «Про благодійну діяльність та благодійні організації», постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 №1222 (із змінами) «Про затвердження порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування», листа Міністерства освіти і науки від 09.04.2012 №1/9-272 «Щодо благодійних внесків», керуючись ч.2 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада в и р і ш и л а:

1. Керівникам закладів освіти Чернігівського району:

1.1 Заборонити працівникам закладів освіти Чернігівського району та іншим учасникам навчально-виховного процесу здійснювати незаконний збір готівкових коштів з батьків учнів та вихованців цих закладів.

1.2 Здійснювати прийом благодійних внесків виключно на добровільній основі шляхом перерахування їх на реєстраційні рахунки закладів освіти, відкриті у територіальних органах ДКСУ з обов'язковим оформленням відповідної документації та веденням бухгалтерського обліку.

1.3 Забезпечити ведення бухгалтерського обліку товаро - матеріальних цінностей, що надійшли у вигляді дарунків, у відповідності з вимогами чинного законодавства України.

1.5 Оприлюднити інформацію на офіційних сайтах в мережі «Інтернет» або на дошках оголошень закладів освіти щодо відкритих ними рахунків у територіальних органах ДКСУ для перерахування благодійних внесків.

1.6. Щомісячно до 5 числа місяця наступного за звітним оприлюднювати інформацію про надходження (використання) благодійних внесків та товаро-матеріальних цінностей шляхом публікації інформації на офіційних сайтах та дошках оголошень закладів освіти.

2. Керівнику відділу освіти Чернігівського районної державної адміністрації:

2.1. Здійснювати постійний контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України керівниками закладів освіти Чернігівського району щодо збору благодійних внесків та прозорістю їх використання.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань законності та запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та етики.

Голова районної ради О.М. Ларченко

Результати поіменного голосування
(переглянути...)