back

Про звернення депутатів Чернігівської районної ради до Президента України, Прем»єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо функціонування та подальшого впровадження української мови як державної.

19 травня 2016

Рішення

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
(шоста сесія сьомого скликання)


19 травня 2016 року
м.Чернігів

Про звернення депутатів
Чернігівської районної ради до
Президента України, Прем’єр-
міністра України, Голови
Верховної Ради України щодо
функціонування та подальшого
впровадження української мови
як державної

Відповідно до статті 10 Конституції України та Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційними поданнями 51 народного депутата України про офіційне тлумачення положень статті 10 Конституції України щодо застосування державної мови органами державної влади, органами місцевого самоврядування та використання її у навчальному процесі в навчальних закладах України (справа про застосування української мови) від 1999 року, керуючись частиною 2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада в и р і ш и л а:

1. Затвердити звернення Чернігівської районної ради Чернігівської області до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України щодо функціонування та подальшого впровадження української мови як державної (додається).

2. Створити редакційну групу у складі: Ларченка О.М., Поліщука В.А., Мисюри О.О., Ващенка Б.М., Галковської Н.М. для редагування тексту звернення.

3. Надіслати текст звернення Президенту України, Прем’єр-міністру України та Голові Верховної Ради України.

4. Оприлюднити дане звернення в засобах масової інформації.

5. Доручити голові районної ради Ларченку О.М. забезпечити направлення звернення адресатам.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, спорту та туризму.

Голова районної ради О.М. Ларченко


Результати поіменного голосування
(переглянути...)