back

Про погодження скорочення ліжкового фонду та зміни структури комунального лікувально – профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради Чернігівської області

10 травня 2016

Проект

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
(шоста сесія сьомого скликання)


____________ 2016 року
м.Чернігів

Про погодження скорочення ліжкового фонду
та зміни структури комунального лікувально –
профілактичного закладу «Чернігівська центральна
районна лікарня» Чернігівської районної ради
Чернігівської області

У відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25.11.2015 року №1024 «Про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення», наказу МОЗ України від 01.02.2016 року №51 «Про затвердження Методики щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення», на підставі рекомендацій постійних комісій районної ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, транспорту та інфраструктури, з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, спорту та туризму та з питань бюджету, інвестицій та соціально-економічного розвитку, керуючись п.20 ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада вирішила:

1. Провести зміну структури та скорочення ліжкового фонду у відділеннях комінального лікувально – профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» до 310 ліжок, що становить 59,4 ліжок на 10 тис. населення, а саме:

- ліквідувати хоспісне відділення на 25 ліжок;

- скоротити неврологічне відділення на 10 ліжок;

- скоротити терапевтичне відділення з кардіологічними ліжками на 10 терапевтичних ліжок;

- скоротити гінекологічне відділення на 5 ліжок;

- реорганізувати офтальмологічне відділення з отоларингологічними ліжками та хірургічне відділення з урологічними ліжками шляхом утворення хірургічного відділення на 60 ліжок з урологічними (4 ліжка), офтальмологічними (16 ліжок) та отоларинголоічними ліжками (5 ліжок) за рахунок скорочення 9 офтальмологічних, 15 хірургічних та 1 урологічного ліжок;

- довести кількість ліжок відділення анестезіології та інтенсивної терапії до 12 ліжок за рахунок збільшення на 6 ліжок.

2. Головному лікарю комунального лікувально – профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради Чернігівської області привести штатний розпис у відповідність до ліжкового фонду.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, спорту та туризму.

Голова районної ради О.М. Ларченко