back

Про обов»язкове погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок відповідними радами на території Чернігівського району

22 березня 2016

Рішення

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
(п’ята сесія сьомого скликання)


22 березня 2016 року
м.Чернігів

Про обов’язкове погодження
проектів землеустрою щодо
відведення земельних ділянок
відповідними радами на території
Чернігівського району

Обмеження «земельної» юрисдикції органів місцевого самоврядування лише за межами населених пунктів невиправдано ускладнює розвиток населених пунктів, зменшує матеріальну основу місцевого самоврядування та не узгоджується з одним із основних принципів демократичного суспільства, який визнаний у світі – принципом повсюдності місцевого самоврядування.

У Європейській хартії місцевого самоврядування передбачено, що місцеве самоврядування означає право і спроможність органів місцевого самоврядування в межах закону здійснювати регулювання і управління суттєвою часткою суспільних справ, які належать до їхньої компетенції, в інтересах місцевого населення.

З метою підвищення економічного та ефективного планування використання територій земель за межами населених пунктів Чернігівського району, формування спроможних територіальних громад у зв’язку з розпочатим процесом реформування місцевого самоврядування в Україні, відповідно до пункту “ґ” статті 10 та пункту “д” статті 12 Земельного кодексу України, пунктів 4, 6 статті 4 Європейської хартії місцевого самоврядування, керуючись пунктом 21 частини 1 та частиною 2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада в и р і ш и л а:

1. Визнати доцільним і обов’язковим погодження сесіями відповідних сільських (селищних) рад проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на їх територіях за межами населених пунктів

.

1.1. Звернутися до Верховної Ради України з проханням внести зміни до діючого законодавства України щодо надання права органам місцевого самоврядування розпоряджатися землями за межами населених пунктів, що сприятиме ефективному розпорядженню землями та наповненню сільських (селищних) бюджетів.

1.2. Звернутися до Чернігівської обласної ради про підтримку ініціативи Чернігівської районної ради стосовно обов’язкового погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок відповідними радами за межами населених пунктів.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань земельних відносин, екології та агропромислового розвитку.

Голова районної ради О.М. Ларченко


Результати поіменного голосування
(переглянути...)