back

Про внесення змін до рішення районної ради від 16 грудня 2015 року №25 «Про затвердження Регламенту роботи Чернігівської районної ради сьомого скликання»

14 березня 2016

Проект

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
(п'ята сесія сьомого скликання)


____________ 2016 року
м.Чернігів

Про внесення змін до рішення районної ради
від 16 грудня 2015 року № 25 «Про
затвердження Регламенту роботи Чернігівської
районної ради сьомого скликання»

Відповідно до пункту 1.6 статті 1 Регламенту Чернігівської районної ради сьомого скликання, затвердженого рішенням районної ради від 16.12.2015, Закону України „Про внесення зміни до статті 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” щодо поіменних голосувань”. керуючись пунктом 5 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, районна рада в и р і ш и л а:

1. Внести до Регламенту Чернігівської районної ради сьомого скликання, затвердженого рішенням районної ради від 16.12.2015, наступні зміни:

Пункт 32.2. статті 32 доповнити двома абзацами:

«Голосування з питань порядку денного, а також інших питань, що вимагають вирішення радою може бути відкритим голосуванням, відкритим поіменним, таємним.

При проведенні голосування депутат бере участь у голосуванні лише особисто і не має права подати свій голос заздалегідь або пізніше.»

Статтю 34 доповнити пунктами:

34.4. При прийнятті районною радою рішень з процедурних питань застосовується відкрите голосування у відповідності до пункту 36.1.

34.5. Підрахунок голосів при відкритому голосуванні проводить на сесії лічильною комісією і повідомляє підрахунок голосів «За», «Проти», «Утримались».

Пункт 36.2 статті 36 викласти в новій редакції:

«При прийнятті районною радою рішень з питань порядку денного застосовується відкрите поіменне голосування, крім випадків, передбачених пунктами 1, 29, 31 ст. 43; ст.ст. 55, 56 та пунктом 2 ст. 72 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Відкритим поіменним є голосування з документальним підтвердженням вибору кожного з депутатів, який голосує. При проведенні відкритого поіменного голосування після оголошення головуючим прізвища депутата, депутат підводиться з місця і виголошує свій вибір "за", "проти" або "утримався", про що лічильною комісією робиться відповідна відмітка у відомості поіменного голосування, яка додається до протоколу засідання та є невід’ємною частиною протоколу сесії ради".

Якщо до проекту рішення не надійшло будь-яких пропозицій, змін чи доповнень (в тому числі і на пленарному засіданні), головуючий має право провести голосування з даного питання за спрощеною процедурою, тобто, поставивши дане питання на голосування в цілому.

Результати відкритого поіменного голосування встановлюються та оголошуються лічильною комісією із занесенням результатів голосування до відомості голосування.»

37.1. Пункт 37.1. Статті 37 викласти в новій редакції:

«Таємне голосування проводиться:

у випадках, передбачених пунктами 1, 29, 31 ст. 43; ст.ст. 55, 56 та пунктом 2 ст. 72 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні";

на вимогу не менш як однієї третини депутатів;

в інших, передбачених законодавством України, випадках.

При застосуванні таємного голосування депутат ради засвідчує свій вибір шляхом позначки (+) або (\/), що засвідчує волевиявлення депутат

а.

Проведення таємного голосування забезпечує лічильна комісія».

2. Визначити, що дане рішення набирає чинності 23.02.2016 р.

3. Затвердити Форму 1-ПГ «Результати поіменного голосування», що додається.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань законності та запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та етики.

Голова районної ради О.М. Ларченко