back

Семінар-навчання сільських, селищних голів

31 травня 2011

31 травня в малій залі районної ради відбувся семінар-навчання сільських, селищних голів з питань дотримання земельного законодавства за участю заступника начальника Головного управління Держкомзему в Чернігівській області Юрія Морозова, першого заступника голови райдержадміністрації Миколи Ганжі. Проводив семінар-нараду голова районної ради Михайло Литвин. Серед запрошених сільські, селищні голови, спеціалісти управління Держкомзему в Чернігівському районі, працівники виконавчого апарату районної ради та райдержадміністрації, завідувач комунальної установи «Чернігівський районний трудовий архів».

Завідувач сектору взаємодії із засобами масової інформації та зв`язків з громадськістю Головного управління Держкомзему в Чернігівській області Ігор Пузан поінформував присутніх з питань щодо приватизації земельних ділянок фізичними особами (користувачами, спадкоємцями) з оформленням технічної документації та фізичними особами і юридичними з виготовленням проекту відведення. Також він зупинився на питаннях щодо припинення права користування земельними ділянками, що розташовані в межах населених пунктів та укладення договорів оренди земельних ділянок, на яких розташовані об`єкти нерухомості, в тому числі, на територіях колишніх господарських дворів в межах населених пунктів.

Не менш важливими були питання з оформлення документації щодо користування земельними ділянками для розміщення малих архітектурних форм та продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об`єкти нерухомості.

Начальник управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі Олександр Шелупець розповів присутнім про проблеми збереження архівних документів, необхідних для призначення пенсії на території Чернігівського району, а перший заступник начальника Чернігівського РВ УМВС України в Чернігівській області Сергій Довгопол проаналізував стан виконання заходів з недопущення ускладнення криміногенної ситуації в районі у період світової фінансово-економічної кризи, а також попередження і боротьби зі злочинністю та правопорушеннями в Чернігівському районі.

Під час семінару-наради сільські, селищні голови мали змогу задавати питання, які їх турбують.


За інформацією виконавчого апарату районної ради