back

Про хід виконання районної Програми розвитку освіти на 2007-2011 роки

12 травня 2011

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
( четверта сесія шостого скликання)
Р І Ш Е Н Н Я

від 25 травня 2011 року
м. Чернігів

Про хід виконання районної
Програми розвитку освіти
на 2007-2011 роки

Заслухавши звіт Чернігівської районної державної адміністрації про хід виконання районної Програми розвитку освіти на 2007-2011 роки, затвердженої рішенням Чернігівської районної ради від 22 травня 2007 року, керуючись п.28 ч.1 ст.43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", районна рада вирішила:

1. Звіт Чернігівської районної державної адміністрації про хід виконання районної Програми розвитку освіти на 2007-2011 роки прийняти до відома (додається).

2. Чернігівській районній державній адміністрації:

2.1. Сконцентрувати зусилля на забезпеченні безумовного виконання основних показників районної Програми розвитку освіти на 2007-2011 роки.

2.2. Підвищити рівень персональної відповідальності керівників усіх ланок освіти за дотриманням ст..54 Закону України "Про освіту" щодо навчання та виховання дітей, учнівської молоді, захисту їх прав, створення умов для самореалізації.

2.3. Консолідувати зусилля відповідних структур органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розвитку дошкільної освіти як первинної ланки системи неперервної освіти. Відкрити 3 дошкільні навчальні заклади у с.Андріївка, Дніпровське та Ст.Білоус, відкрити 1 групу на базі Редьківського навчально-виховного комплексу у 2011 році.

2.4. Проводити моніторинг прогнозованих демографічних змін та умов функціонування загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості з метою продовження оптимізації їх мережі та вживати додаткові заходи щодо недопущення необґрунтованої реорганізації і ліквідації шкіл.

2.5. Продовжити роботу з подальшого вдосконалення функціонування освітніх округів. Вживати заходів щодо підвищення ефективності діяльності опорних шкіл шляхом впровадження інноваційних методів та технологій, передового педагогічного досвіду в навчально-виховний процес, покращення матеріально-технічної бази закладів, обладнання їх сучасними кабінетами та оснащення навчальним обладнанням тощо.

2.6. Посилити вимоги щодо створення необхідних умов для організації повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей і підлітків у дошкільних, загальноосвітніх закладах. Забезпечувати виконання діючих норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах. Відкрити їдальню в Новобілоуській ЗОШ І-ІІІ ступенів для охоплення гарячим харчуванням учнів до 01.09.2011 року.

2.7. З метою покращення матеріально-технічного стану навчальних закладів та підготовки до нового 2011-2012 навчального року, осінньо-зимового періоду провести ремонтно-відновлювальні роботи в навчальних закладах та установах району.

2.8. З метою подальшого впровадження диференціації та індивідуалізації навчання, розвитку здібностей, природних обдарувань і нахилів школярів розширити у загальноосвітніх навчальних закладах мережу класів з поглибленим вивченням окремих предметів.

2.9. Ужити дієвих заходів щодо збільшення охоплення профільним навчанням старшокласників, впровадження широкого спектру профілів з метою забезпечення освітніх потреб випускників, насамперед, у ЗОШ І-ІІІ ступенів та гімназіях.

2.10. Продовжити роботу з питань підтримки обдарованих дітей і молоді. З цією метою ужити дієвих невідкладних заходів щодо належної підготовки обдарованої учнівської молоді та підвищення результативності її участі в обласних учнівських олімпіадах, конкурсах, турнірах, розширити мережу факультативів, спеціальних курсів за вибором учнів, активізувати діяльність учнівських наукових товариств, секцій Малої академії наук.

2.11. Ужити заходів щодо збереження діючої мережі позашкільних навчальних закладів. Не допускати перепрофілювання, перепідпорядкування, злиття, закриття позашкільних навчальних закладів, передачі приміщень, обладнання, техніки цих закладів в оренду. Розширювати мережу гуртків позашкільних навчальних закладів.

2.12. Збільшувати мережу оздоровчих пришкільних таборів з метою створення належних умов для зміцнення фізичного, психічного та соціального благополуччя дітей і підлітків.

2.13. Спільно з районним центром зайнятості з метою підвищення престижу робітничих професій в регіоні провести районну ярмарку робітничих професій.

2.14. До Дня працівників освіти провести урочистості щодо відзначення досягнень кращих педагогічних та науково-педагогічних працівників Чернігівського району та вручення районної премії імені Миколи Мглинцева.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань освіти, культури, релігії, засобів масової інформації та зв'язків з політичними партіями.

Голова районної ради М.Б. Литвин