back

Відзначення Дня Перемоги

12 травня 2011

У рамках святкування 66-у річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. у районі відбувся ряд заходів.

Напередодні свята в усіх населених пунктах району проведено роботу по упорядкуванню та облаштуванню 146 Меморіалів Слави, обелісків періоду Великої Вітчизняної війни, 86 братських могил, 14 одиночних могил та 6 могил, де поховані Герої Радянського Союзу. У с.Деснянка проведено поточний ремонт пам`ятника загиблим воїнам на суму 5558 грн., а в с.Кошівка – на суму 5664 грн. Розпочато роботу по складанню уточнених списків загиблих односельців та радянських воїнів, похованих на території сільських, селищних рад у 1941-1943 рр.

У рамках акції «Зі святом Перемоги!» протягом 6-9 травня депутати обласної та районної рад, голова райдержадміністрації М.В.Кудрик, голова районної ради М.Б.Литвин, їх заступники, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, привітали зі святом Перемоги 260 інвалідів війни, учасників бойових дій, партизанського руху, солдатських удів на дому, оскільки стан їхнього здоров`я не дав їм змоги взяти участь у районному та місцевих заходах, приурочених 66-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Урочисте засідання та святковий концерт з нагоди 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у райдержадміністрації відбулися 6 травня. У заході взяли участь голова райдержадміністрації М.В.Кудрик, голова районної ради М.Б.Литвин, їх заступники, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники установ та організацій району, сільські та селищні голови, депутати районної ради, а також ті, кого безпосередньо стосується це свято – ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, інваліди, вдови загиблих. З нагоди свята та за вагомий внесок у патріотичне виховання підростаючого покоління голова райдержадміністрації М.В.Кудрик та голова районної ради М.Б.Литвин вручили Грамоти головам первинних ветеранських організацій та інвалідам війни, також від імені народного депутата України Михайла Чечетова 53 ветеранам керівники району вручили подарунки та продуктові набори.

9 травня голова райдержадміністрації М.В.Кудрик та голова районної ради М.Б.Литвин взяли участь в урочистому вшануванні пам`яті загиблих під час Великої Вітчизняної війни у сквері ім..М.М.Попудренка (м.Чернігів). Цього ж дня вони були присутніми на урочистостях у смт.М.-Коцюбинське. У рамках акції «Зі святом Перемоги!» керівники району вручили 6 подарунків ветеранам, які були присутні на заході, а також привітали 6 ветеранів за місцем проживання. Урочистості з нагоди 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. (мітинги, покладання квітів, святкові концерти, святкові обіди для ветеранів) відбулися у населених пунктах району 8-9 травня. На заходах у кожній територіальній громаді були присутні депутати районної ради, керівництво райдержадміністрації та районної ради, начальники управлінь, установ та організацій району. Вони вітали ветеранів та жителів територіальних громад зі святом Перемоги, дарували ветеранам подарунки, інвалідів відвідували на дому. Під час мітингів були проведені поминальні богослужіння по загиблим у роки Великої Вітчизняної війни.

За інформацією виконавчого апарату районної ради