back

Про районний бюджет на 2015 рік

17 січня 2015

ПРОЕКТ

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
(двадцять шоста сесія шостого скликання)


____ грудня 2014 року
м.Чернігів

Про районний бюджет
на 2015 рік

Відповідно до Бюджетного кодексу України, керуючись пунктом 17 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, районна рада в и р і ш и л а:

1. Визначити на 2015 рік:

- доходи районного бюджету у сумі 205 млн. 609,5 тис. грн. , в тому числі доходи загального фонду районного бюджету 202 млн.709,4 тис. грн. , доходи спеціального фонду районного бюджету 2 млн. 900,2 тис.грн. згідно з додатком №1 цього рішення;

- видатки районного бюджету у сумі 205 млн.509,5 тис. грн. , в тому числі видатки загального фонду районного бюджету 202 млн. 584,4 тис. грн. , видатки спеціального фонду районного бюджету 2 млн. 925,2 тис. грн.. згідно з додатком №3-1 цього рішення;

- повернення кредитів до районного бюджету у сумі 100,0 тис. грн., у тому числі повернення кредитів до спеціального фонду районного бюджету  100,0тис. грн. згідно з додатком №4 цього рішення;

- надання кредитів з районного бюджету у сумі 200,0 тис. грн. , у тому числі надання кредитів із загального фонду районного бюджету  100,0 тис. грн. та надання кредитів із спеціального фонду районного бюджету  100,0 тис. грн. згідно з додатком №4 цього рішення;

- профіцит загального фонду районного бюджету у сумі 25,0 тис. грн. згідно з додатком №2 до цього рішення.

- дефіцит спеціального фонду районного бюджету у сумі 25,0 тис. грн. згідно з додатком №2 до цього рішення.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів районного бюджету на 2015 рік у сумі 205 млн.509,5 тис. грн., у тому числі по загальному фонду у сумі 202 млн. 584,4 тис. грн. та спеціальному фонду у сумі 2 млн. 925,2 тис. грн. згідно з додатком №3 до цього рішення.

3. Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів районного бюджету у сумі 10,0 тис. гривень.

4. Затвердити на 2015 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком №5 до цього рішення.

5. Надати право Чернігівський районній державній адміністрації у період між сесіями районної ради здійснювати розподіл та перерозподіл обсягів трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам та коштів інших субвенцій з обласного бюджету з наступним внесенням змін до рішення про районний бюджет на 2015 рік.

6. Затвердити на 2015 рік перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку згідно з додатком №6 до цього рішення.

7. Затвердити на 2015 рік резервний фонд районного бюджету у сумі 50,0 тис. гривень.

8. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду районного бюджету на 2015 рік за їх економічною структурою:

- оплата праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

- поточні трансферти населенню;

- поточні трансферти місцевим бюджетам.

9. Затвердити в складі видатків районного бюджету кошти на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі 10 млн.57,9 тис. грн. згідно з додатком №7 до цього рішення.

10. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право Чернігівський районній державній адміністрації отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів районного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

11. Відповідно до статті 73 Бюджетного кодексу України надати право районній державній адміністрації отримувати позики на покриття тимчасових касових розривів, що виникають за загальним фондом та бюджетом розвитку районного бюджету, у фінансових установах на строк до трьох місяців у межах поточного бюджетного періоду.

12. Розпорядникам коштів районного бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Районній державній адміністрації затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

13. Установити, що у загальному фонді районного бюджету на 2015 рік:

до доходів належать надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України;

джерела формування у частині фінансування визначені у частині 1 статті 72 та частині 1 статті 73 Бюджетного кодексу України щодо районного бюджету;

джерелами формування у частині кредитування є надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України.

14. Установити, що джерелами формування спеціального фонду районного бюджету на 2015 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 691 Бюджетного кодексу України з урахуванням доходів, визначених в частині першій статті 71 Бюджетного кодексу України.

15. Установити, що джерела формування спеціального фонду районного бюджету на 2015 рік у частині фінансування визначені у частині 2 статті 72 та частині 1 статті 73 Бюджетного кодексу України щодо районного бюджету.

16. Установити, що джерелами формування спеціального фонду районного бюджету на 2015 рік у частині кредитування є надходження, визначені пунктом 10 частини першої статті 691 Бюджетного кодексу України.

17. В міжсесійний період у виняткових випадках за спільним розпорядженням голови районної державної адміністрації і голови районної ради дозволити виділення додаткових коштів головним розпорядникам коштів районного бюджету та додаткових трансфертів місцевим бюджетам, перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів районного бюджету, здійснювати передачу коштів між загальним та спеціальним фондами бюджету, вносити зміни до переліку та обсягів місцевих (регіональних) програм, які фінансуються за рахунок коштів районного бюджету, та здійснювати перерозподіл за об’єктами будівництва (реконструкції) з наступним внесенням змін до рішення про районний бюджет на 2015 рік.

18.Додатки № 1-8 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

19.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку району.

Голова районної ради А.М. Дуденко