back

За покликом серця

04 лютого 2010

Минулої суботи відбулася обласна акція «Благодійник року – 2009». Звертаючись до переможців конкурсу, голова обласної ради, голова обласної асоціації ради Чернігівщини, віце-президент Української асоціації місцевих та регіональних рад Наталія Романова передала вітання від Прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко і сказані нею слова: «Коли робиться добра справа, вона завжди на довгі роки, зігріває душу і дає хороші паростки». Вручені переможцям пам`ятні знаки «Срібне серце» і дипломи підкреслили, що благодійна діяльність повертається вдячністю людей. А таких справ, як зазначила Наталія Романова, в області протягом року зроблено більше, ніж на 20 мільйонів гривень.

На цьому форумі серед багатьох районів області Чернігівський також представив благодійників-переможців. Директор ТОВ «Чернігіввовна Плюс» Юрій Герман за фахом менеджер. Але бізнес для нього невіддільний від благодійної діяльності. Багато добрих справ робить він для району, зокрема, допомагає сільській молоді у проведенні спортивних змагань, виділив понад 50 тисяч гривень для ремонту Свято-Успенської церкви у Седневі. Душею вболіває Юрій Леонідович за рідну землю.

З подання Чернігівського району став одним з переможців конкурсу народний депутат України Віталій Корж, благодійна діяльність якого різнобічна. Зокрема, він активно допомагав школам району у комп`ютеризації, придбанні книжок, а для проведення операції на серці новонародженої дитини допоміг родині коштами. Свій трудовий шлях Віталій Терентійович розпочинав робітником з ремонту колії, пройшов шлях до науковця, політика, має державні нагороди, та головне – душа щиро прагне робити добро.

Переможців конкурсу вітали на сцені не лише офіційно, але й дарували квіти рідні, друзі, колеги. Витримав «потрібну» дистанцію Андрійко Поліщук, але щоб не запізнитися, побіг з букетом троянд навздогін за татком, гукнувши Володимира Андрійовича. Щаслива радісна мить – і незабутній урок для хлопчика: шанують людей за добрі справи. Володимир Поліщук очолює комунальне підприємство «Агентство інвестиційного розвитку Чернігівського району». Тривалий час займається благодійництвом, приділяє увагу освітньому розвитку дітей, допомагає в різних кризових ситуаціях, у тому числі й для лікування хворих, надав фінансову підтримку для реставрації млина у Ладинці.

Шість районів, у тому числі й Чернігівський, на звання «Благодійник року – 2009» висунули кандидатуру нардепа України від блоку Юлії Тимошенко, заслуженого будівельника України Івана Куровського, який займається різнобічною благодійною діяльністю.

З короткою промовою перед присутніми виступив архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, який вручив голові обласної ради Наталії Романовій книжку «Святі князі Чернігівської землі», а кожному переможцеві – іконку Різдва Господа нашого Ісуса Христа. Від імені благодійників виступив Іван Куровський, який сказав, що людей, які щодня роблять добро, набагато більше, ніж у цьому залі.


Ніна ПЕТРОВСЬКА, фото автора