back

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

21 березня 2024


Органи місцевого самоврядування субрегіонального рівня в сьогоднішніх реаліях мають низку проблем, в першу чергу, недостатні фінансові ресурси для повноцінного та ефективного виконання своїх повноважень, виклики, пов’язані з воєнним станом в Україні та ряд інших.

 

З метою зміцнення стійкості демократичних процесів та посилення ролі місцевого самоврядування, для розробки та реалізації спільних проєктів і програм, 18 березня 2024 року у місті Чернівці, голова Чернігівської районної ради Тетяна Кузнецова-Молодчая та голова Чернівецької районної ради Микола Куцак, підписали Меморандум про співпрацю між Чернігівською та Чернівецькою районними радами.

 

Враховуючи важливість об’єднання зусиль для захисту та розвитку органів місцевого самоврядування, до ініціативи співпраці між Поліссям та Буковиною долучилися голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк та голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, які також підписали угоди про наміри співпраці з Чернігівською районною радою.

 

Сторони визначили напрямки співробітництва щодо розробки та реалізації спільних проєктів та програм, задекларувавши таким чином свою готовність у сприянні розвитку територіальних громад у галузях екології та довкілля, енергозбереження та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, підприємництва та бізнесу, креативності, культури, спорту та громадянського суспільства.

 

Сподіваємося, що співпраця зміцнить основи функціонування інституту місцевого самоврядування та стане важливим етапом на шляху до сталого соціального, економічного та культурного розвитку територіальних громад.