back

08 травня 2020

Дорогі ветерани, шановні земляки!

  8 і 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення  і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

    Сімдесят п’ять   роки тому здійснилася мрія мільйонів людей у всьому світі – перемогою над нацизмом завершилася Друга світова війна.

     Крізь полум'я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати йшов наш народ до великої Перемоги.
          У ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму.
          Нехай нашими неперехідними духовними цінностями, нашими найвищими чеснотами стануть пам'ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості й терпіння.  Ми з вдячністю згадуємо тих, хто віддав власне життя за майбутнє своїх нащадків.

     На-жаль, цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Ми господарі на своїй землі, правда за нами – тож ми знову здобудемо перемогу в ім'я європейського майбутнього  рідної  Батьківщини.

     Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності.

     Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

 Дорогі ветерани!

Засвідчую вам свою повагу та висловлюю глибоку вдячність.
Сердечно бажаю кожному миру і злагоди, доброго здоров'я, щасливих і довгих літ життя, добробуту і благополуччя кожній родині.

Слава Україні! 

Голова районної  ради     Олександр Ларченко