back

21 листопада 2019

В особливий для всіх українців день у Чернігівській районній раді відбулось  засідання  тридцять другої  сесії  сьомого скликання

 

З хвилини мовчання, вшановуючи  пам’ять тих  людей, які  віддали  власне  життя за  свободу і  гідність, за зміни  в нашій  державі, які  були  вбиті  без  вини,  голова районної ради Олександр Ларченко  відкрив  сьогоднішнє  пленарне засідання тридцять другої  сесії Чернігівської районної ради сьомого скликання.

На засідання зареєструвалося 28 із 46 депутатів районної ради.

Перед розглядом сесійних питань  нагороди  з нагоди професійних свят  отримали депутат районної ради Олександр Сич   та спеціаліст І категорії відділу фінансово-господарського забезпечення виконавчого апарату районної ради Ганна Руденко.

Депутати сформували  порядок денний пленарного засідання  із 21 питання.

На сесії районної ради мав  звітувати про роботу голова Чернігівської районної державної адміністрації Віктор Корж,  але у зв’язку з його відсутністю на пленарному засіданні інформація про звіт голови районної  державної адміністрації  прозвучала з вуст  першого заступника голови  Чернігівської районної  державної адміністрації Анатолія Кругола.

Враховуючи, що проекти рішень районної ради  детально опрацьовувались на засіданнях постійних комісій та президії районної ради  депутати затвердили  проекти рішень про здійснення  делегованих  повноважень щодо  сприяння  інвестиційній  діяльності  на  території району за підсумками 2018  року  та  9  місяців 2019  року та звіт Чернігівської   районної державної  адміністрації про  здійснення делегованих  повноважень  по забезпеченню розвитку  освіти,  охорони  здоров’я, культури,  фізичної  культури і  спорту,  туризму за 9 місяців 2019  року як рішення районної ради.

В ході засідання депутати прийняли низку рішень фінансового характеру. Зокрема, заслухали інформацію про виконання місцевого бюджету за 9 місяців 2019 року,  внесли зміни до головного фінансового документу Чернігівського району, погодили  внесення змін до районних Програм  щодо надання  адресної  одноразової  грошової допомоги на 2016-2020 роки та фінансової  підтримки комунального   некомерційного  підприємства «Чернігівський  районний  центр  первинної  медико-санітарної  допомоги» Чернігівської  районної  ради та заслухали звіти про  хід виконання 5-ти регіональних Програм.

Прийняли цілий блок рішень, що стосуються  комунальної власності Чернігівської районної ради, в тому числі надано згоду на вихід районного  комунального   підприємства «Чернігіврайагробуд» зі  складу   засновників (учасників)  ТОВ «Агроінвест Сіверщина».

            Реагуючи на актуальні  проблеми  надання первинної медичної допомоги мешканцям Чернігівського району депутатами районної ради затверджено звернення до  Прем’єр  Міністра  України  щодо  умов та  специфіки надання   первинної  медичної  допомоги в районі, в яких пропонували:

1. Здійснити перерахунок капітаційної ставки з врахуванням усіх економічних аспектів в експертному середовищі з обов’язковим залученням спеціалістів з підприємств, що надають первинні медичні послуги в сільській місцевості з низькою щільністю населення.

2. Запровадити програму фіксації медичних працівників в сільській місцевості за рахунок встановлення гідних професії заробітних плат, підвищення пенсії таким працівникам, надання безоплатного житла за місцем роботи, підвищення престижності професії.

3. Законодавчо закріпити на довгострокову перспективу диференційованої капітаційної ставки для сільської місцевості та вищезгадані гарантії для всіх категорій медичних працівників в сільській місцевості.

         На завершення роботи голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко  зробив декілька оголошень.

Сесія пройшла конструктивно та злагоджено, депутати опрацювали і прийняли всі питання порядку денного.

З результатами поіменного голосування можна ознайомитись на офіційному  вебсайті районної ради.