back

11 липня 2019

10.07.2019 р., відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, інвестицій та соціально-економічного розвитку районного ради під головуванням депутата Пономаренка Миколи за участі членів комісії, голови районної ради Олександра Ларченка, заступника голови ради Володимира Поліщука, працівників виконавчого апарату районної ради, фінансового управління та відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації.

На розгляд комісії було винесено три питання, а саме - внесення змін до рішення ради "Про районний бюджет на 2019 рік" розпорядженнями заступника голови районної ради та голови райдержадміністрації, що направив голова Чернігівської райдержадміністрації 05.07.19 р. та 10.07.19 р.

В одному з цих розпоряджень, окрім іншого, йшлося про перерозподіл державної субвенції для облаштування в 16 навчальних закладах району швидкісного інтернету з метою покращення якості освіти. Загальна сума субвенції складає 1,6 млн. грн. Депутатами було звернено увагу на той факт, що із цієї суми на проведення інтернету в школі села Мньов направляється 860 тис.грн., але немає належним чином облаштованого туалету.

Загалом два розпорядження було погоджено комісією без змін.

Одне розпорядження члени комісії повернули на доопрацювання райдержадміністрації, а саме з метою виключення з нього 3 пункту, в якому значилося про розподіл залишку освітньої субвенції, що утворився на 01.01.2019 р. в сумі 1,2 млн. грн. Головними причинами таких рекомендацій комісії є необхідність розгляду перерозподілу залишків коштів районного бюджету усіма депутатами ради та уникнення бюджетних правопорушень, так як даний випадок не відноситься до виключних чи термінових.

Слід також зазначити, що головою ради ще у квітні 2019 року було порекомендовано голові райдержадміністрації винести це питання на розгляд сесії, що відбулася 23 квітня 2019 р. Ще одне засідання сесії скликалося 30 травня 2019 року. До жодної з цих сесій не були надані матеріали щодо перерозподілу залишків освітньої субвенції.

Протоколи, висновки, рекомендації бюджетної комісії можна переглянути на сайті Чернігівської районної ради.

За інформацією виконавчого апарату районної ради.