back

06 березня 2019

Е-ДЕКЛАРУВАННЯ

Шановні депутати районної ради,  керівники підприємств, установ, закладів Чернігівської  районної ради, сільські та селищні ради Чернігівського району!

Нагадую, що з 1 січня 2019 року розпочався  черговий етап подання електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

Відповідно до статті 3,  45 Закону України «Про запобігання корупції»   суб’єкти декларування зобов’язані   щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування  за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство з питань запобігання корупції.

Для входу до системи Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування використовуються особисті ключі.

При безпосередньому поданню Вами декларації можуть виникнути у Вас питання у зв’язку із завершенням терміну дії КЕП (кваліфікований електронний підпис) або його втратою, зміною електронної пошти, а також питань щодо вимог до відображення тієї чи іншої інформації у декларації, вирішення яких потребує додаткового часу. Тому прошу  Вас перевірити,  чи можете  Ви без перешкод  зайти до Реєстру та маєте  можливість отримання всієї   необхідної інформації для заповнення декларації. 

  На сайті Національного агентства (https://nazk.gov.ua/) доступна оновлена інформація, яка допоможе Вам у заповненні та поданні декларації. Матеріал розміщений  за посиланням: https://nazk.gov.ua/rozyasnennya.

 Також повідомляю, що депутати місцевих рад, які припинили депутатську діяльність зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати до 1 квітня  декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий рік.

  Звертаю Вашу увагу та те, що неподання та/або несвоєчасне подання декларації тягне за собою відповідальність, відповідно до чинного законодавства України.

    Рекомендую  Вам не зволікати із заповненням декларації та подати її завчасно. 

Голова  районної ради                                                                       О.М.Ларченко