back

25 лютого 2019

Відбулися збори Халявинської територіальної громади

21 лютого поточного року в приміщенні Халявинської сільської ради відбулись збори громадян Халявинської територіальної громади.

У заході брали участь представники Чернігівської районної ради – голова районної ради Олександр Ларченко та начальник відділу забезпечення діяльності ради виконавчого апарату районної ради Віктор Нікітенко, представники Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик та Олександр Мельник, представники засобів масової інформації – телеканал UA: Чернігів, а також керівники підприємств та установ, що розташовані на території громади та інші.

Захід розпочався хвилиною мовчання, якою вшановано пам’яті героїв Небесної сотні.

Учасники художньої самодіяльності с. Халявин привітали концертною програмою гостей та мешканців громади.

Головою Чернігівської районної ради за особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, сумлінну працю, високий професіоналізмвручена Подяка Чернігівської районної радиЛарисі Макаровій головному бухгалтеру Халявинської сільської ради.

Халявинський сільський голова Алла Лісова прозвітувала про роботу у 2018 році та доповіла щодо перспективного плану розвитку громади на 2019 рік.

Також сільський голова прозвітувала про використання у 2018 році коштів зібраних мешканцями громади та запропонувала затвердити розміри податків і зборів на засадах добровільного самооподаткування на 2019 рік.

В подальшому перед представниками громади звітували:

  • заступник директора Халявинської ЗОШ Володимир Антоненко;

  • завідувач дошкільного навчального закладу «Семиквіточка» Тетяна Науменко;

  • сімейний лікар Халявинської амбулаторії Світлана Василенко;

  • дільничний інспектор поліції Сергій Ткаченко;

  • керівник відділу польових досліджень Чернігівського ОДЦЕСР В’ячеслав Швед;

  • представник Чернігівської індустріальної молочної компанії Володимир Шевчик;

  • керівник агрофірми «Товстоліс» Олександр Коров’яковський.

Учасниками заходу заслухані, обговорені та прийняті відповідні рішення по всім питанням, які були визначені порядком денним зборів громади.

Місцевих жителів турбували питання:

  • можливість отримання деревини для пічного опалення у лісогосподарстві (ДП Чернігіврайагролісгосп), яке здійснює свою діяльність на території громади;

  • надання послуг телефонного зв’язку ПАТ «Уктелеком», так як тривалий час не працюють телефони;

  • забезпечення транспортним засобом сімейного лікаряХалявинської амбулаторії, з метою надання належних медичних послуг мешканцям громади;

  • екологічної безпеки, дотримання санітарних норм фермерськими господарствами при обробці посівних пестицидами з повітря, за допомогою літаків;

  • надання послуг соціального забезпечення мешканцям громади Чернігівською індустріальною молочною компанією.

  • проведення ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування, які псуються важкою технікою фермерських господарств.

На загальних зборах громадянХалявинської територіальної громади виступивголова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко, який висловився з приводу актуальних питань життєдіяльності Халявинської громади таповідомив про стан реформування закладів охорони здоров’я в Чернігівському районі.

Окремо головою Чернігівської районної ради Олександром Ларченко підняте питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад у Чернігівському районі.

Ще в 2015 році було прийнята спроба створити Халявинську ОТГ, яка мала включати Роїщинську, Хмільницьку, Терехівську й Петрушинську сільські ради. Така ініціатива не знайшла підтримки всіх сіл. Тим часом Хмільницька громада вирішила об’єдналася з Роїщем і Довжиком.

У 2018 році до перспективного плану об’єднання територіальних громад Чернігівського району були внесені зміни і конфігурація Халявинської громади стала іншою, а саме до її складу увійшли наступні сільські ради: Хмільницька, Терехівська й Петрушинська, Вознесенська та Киселівська.

До обговорення питань добровільного об’єднання та створення Халявинської ОТГ долучилися експерти Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик та Олександр Мельник, які повідомили присутніх про стан впровадження реформи децентралізації в Чернігівській області, позитивний досвід діяльності вже об’єднаних територіальних громад та відповіли на питання мешканців громади.

Після години обговорень присутні на загальних зборах мешканці Халявинської територіальної громади одноголосно проголосували за рішення об’єднатися в громаду з селами Петрушин, Терехівка, Вознесенське та Киселівка.

Ознайомитися з сюжетом телеканалуUA: Чернігів можливо за посиланням - https://www.facebook.com/uachernihiv/videos/2081215531954390/