back

08 жовтня 2018

Виїзне засідання місцевої асоціації рад Чернігівського району 
Чернігівської області «Ради Полісся»


Асоціація рад Чернігівського району «Ради Полісся» створена з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій щодо захисту прав та інтересів територіальних громад району, сприяння їх соціально-економічному розвитку та культурному розвитку. До її складу входять сільські, селищні ради Чернігівського району та Чернігівська районна рада. Головою Правління Асоціації є Олександр Ларченко.

Відповідно до затвердженого плану роботи Асоціації на 2018 рік, 30 вересня та 1 жовтня цього року відбулося виїзне екскурсійне засідання Асоціації «Ради Полісся» до Національного дендрологічного парку «Софіївка» у м.Умані Черкаської області та до музею ракетних військ стратегічного призначення у м.Первомайську Миколаївської області. 
30 вересня учасники поїздки ознайомилися з пам'яткою краєвидного типу світового садово-паркового мистецтва кінця XVIII — першої половини XIX століть Національного дендрологічного парку «Софіївка» та відвідали світломузичний комплекс фонтанів «Перлина кохання», що розташований в сквері Т.Г.Шевченка у м.Умані та є одним з трьох найбільших в Україні комплексів фонтанів. «Перлина кохання» — єдиний в Україні фонтанний комплекс на суші, на водному екрані якого транслюються світломузичні шоу.
1 жовтня делегація Чернігівського району відвідала музей ракетних військ стратегічного призначення - унікального військового музею для створення якого була використана бойова позиція ракетного полку 46 ракетної дивізії Ракетних військ стратегічного призначення. Експозиції музею відображають історію ракетних військ стратегічного призначення СРСР, а також полку, особовий склад якого ніс бойове чергування. Творці музею залишили в первісному вигляді одну з ракетних шахт та підземний командний пункт, який можна відвідати. Також у музеї представлено техніку та засоби, які використовували при обслуговуванні ракетних комплексів: ракетні двигуни, системи космічного зв'язку. 
Поїздка подарувала яскраві враження і позитивні емоції та залишила приємні спогади і незабутні враження.