back

27 вересня 2018

Відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, спорту та туризму

26 вересня 2018 року відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, спорту та туризму. Провів засідання голова постійної комісії Олександр Мисюра.
На комісії були присутні члени постійної комісії, голова районної ради Олександр Ларченко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Тетяна Маханькова, директор Киселівського НВК Іван Назаренко, директор Вознесенського НВК Леонід Горбач, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Тетяна Мірошніченко, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Валентина Лугова, голова районної ради ветеранів Анатолій Скуратович, куратор постійної комісії Леся Мальцева та мешканці Киселівської територіальної громади Олена Скепська і Тетяна Тісеєва.

Спочатку депутати розглянули питання про розгляд звернення батьків дітей дошкільного віку Киселівської територіальної громади щодо відкриття другої дошкільної групи на базі Киселівського навчально-виховного комплексу. Обговоривши перше питання порядку денного спільно з представниками від батьків Тетяною Тісеєвою і Оленою Скепською, директором навчального закладу Іваном Назаренком та начальником відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Тетяною Маханьковою члени постійної комісії вирішили вивчити дане питання на місці та здійснити виїзд до Киселівського НВК із залученням представника сектору з питань містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації та представника Чернігівської міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслубжи області.

Наступним на засіданні розгадалося питання про розгляд звернення директора Вознесенського навчально-виховного комплексу щодо ремонтну теплотраси Вознесенського навчально-виховного комплексу. Директор Вознесенського навчально-виховного комплексу Леонід Горбач зазначив, що на сьогодні дане питання вже вирішується позитивно. За рахунок районного бюджету розпочинаються ремонтні роботи. Члени постійної комісії запитали у директора щодо конфліктної ситуації, яка склалася у педагогічному та батьківському колективах та з’ясували, що проблема складних взаємовідносин існує і тому прийнято рішення постійної комісії здійснити виїзд до навчального закладу.
Далі члени постійної комісії розглянули питання про формування сценарію до проведення районних заходів з нагоди відзначення державних та професійних свят відділом культури і туризму Чернігівської районної державної адміністрації. З цього питання прийняті рекомендації комісії, які будуть направлені відділу культури і туризму Чернігівської районної державної адміністрації.

Потім постійна комісія досконало опрацювала матеріали, що надійшли до районної ради для визначення місць претендентів на відзначення щорічною Премією районної ради та районної державної адміністрації працівників загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів імені Миколи Мглинцева. Слід зазначити, що дана Премія була затверджена районною радою 14 травня 2010 року з метою піднесення ролі та авторитету педагога в суспільстві, заохочення педагогічних працівників до творчої, результативної праці та підвищення престижності вчительської професії.
Із трьох претендентів, визначених рішенням Колегії відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації, члени постійної комісії визначили лауреатів на нагородження Премією, а саме:
Шарого Андрія Михайловича – директора, учителя фізики Кувечицької ЗОШ І-ІІ ступенів - І премія;
Шпилевську Олену Іванівну – вчителя початкових класів та образотворчого мистецтва Новобілоуської ЗОШ І-ІІІ ступенів – ІІ премія;
Донця Руслана Михайловича – учителя фізичної культури Жавинської ЗОШ І-ІІ ступенів – ІІІ премія. 
На завершення депутати розглянули звернення голови Ради Організації ветеранів України Шмакова В.В. щодо вшанування людей похилого віку, надання підтримки розвитку ветеранського руху та існуючим ветеранським організаціям з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.