back

18 травня 2018

Саміт активної молоді Чернігівського району. Європа

В Європі голос наш луна
Ми демократію будуєм
Моя прекрасна сторона
Про тебе скоро світ почує
Трудитись будем всі як є
Знайдем для України музу
І шлях тернистий прокладем
До Європейського Союзу

Європа – дивовижний континент з багатою історією. Століттями Європа була роз’єднана через постійні війни та протиріччя. Але вже більше 65 років країни Європи об’єдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей в Європейський Союз, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягати стабільності, миру та процвітання. З 2003 року кожну третю неділю травня День Європи відзначають в Україні.

До Дня Європи в Україні, щорічно на базі євроклубу «Оріон» Чернігівського районного Будинку школяра проводяться відкриті зустрічі. Цього року вирішено провести Саміт активної молоді, щоб на прикладі роботи нашого клубу показати шляхи активізації молодіжного суспільства засобами позашкільної освіти. Адже перш за все успіх справи залежить від бажання молоді змінити світ навколо.

За 8 років діяльності євроклубівці прийняли участь у десятках всеукраїнських, обласних та районних конкурсах. Постійно приймають участь в благодійних акціях, ініціюють власні проекти соціального характеру, цього року спробували впроваджувати стартапи та бізнес проекти.

Яскравим прикладом впровадження молодіжних ініціатив став виступ Зайця В’ячеслава, який поділився досвідом здобутим на Всеукраїнському саміті проактивної молоді «БУМ». Акцентував увагу В’ячеслав на воркшопах та тренінгах, що їх проводили організатори конкурсу. Як результат зпроектовано бізнес ідею «Чайна лавка», що зараз приймає участь в обласному конкурсі бізнес-проектів «Справа мого життя».

Безперервна робота євроклубу дає змогу його вихованцям розвиватися, впроваджувати соціальні ініціативи, приймати активну участь в житті села та району.

День Європи - це символічне свято, свято надії та миру, а для вихованців євроклубу «Оріон» відправна точка до здійснення нових проектів та ідей, що їх неодмінно впровадять в життя активні європейці з села Киїнка.

Світлана Качан,
керівник євроклубу «Оріон»
Чернігівського районного Будинку школяра.