back

12 березня 2018

Чернігівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області інформує:

Євген Баженков: кількість осіб, що отримають реабілітацію за кошти Фонду, збільшиться на 20 відсотків

Бюджетом Фонду соціального страхування України на 2018 рік передбачено збільшення кількості застрахованих осіб, які будуть забезпечені реабілітаційним лікуванням за рахунок коштів Фонду. На це в бюджеті ФССУ вже закладено 439 млн гривень, що на 120 млн більше, ніж минулого року. Про це повідомив директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.

Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і має на меті відновлення здоров’я застрахованої людини – з 01 січня цього року механізм забезпечення реабілітацією за кошти ФССУ було повністю змінено у напрямі спрощення та збільшення ефективності.

«Потреба в реабілітаційному лікуванні повністю покривається за рахунок коштів Фонду. Станом на сьогодні заклади охорони здоров’я направили на реабілітацію 2500 осіб, очікуємо, що до кінця 2018 року кількість людей, які відновлять своє здоров’я за кошти Фонду соціального страхування України, порівняно з минулим роком значно зросте», – зазначає директор виконавчої дирекції ФССУ Євген Баженков.

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України забезпечує надання пацієнту відновного лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за його вибором.

Сьогодні під опікою ФССУ перебуває більше 12 млн застрахованих осіб, що за медичної потреби мають право на отримання реабілітаційного лікування за рахунок коштів Фонду.

З початку року Чернігівським відділенням укладено 31 тристоронній договір (застрахована особа, Фонд та санаторно-курортний заклад) на загальну суму 412 тис. гривень для проходження реабілітації застрахованими особами.

Медична реабілітація фінансується за профілями: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна, медико-психологічна для учасників АТО, після оперативних втручань на органах зору, при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Заклад охорони здоров’я, в якому застрахована особа перебуває на стаціонарному лікуванні, визначає потребу в подальшій реабілітації хворого. Для продовження реабілітаційного лікування в умовах санаторно-курортного закладу лікарсько-консультативна комісія видає висновок та інформує про це Фонд. Працівник Фонду приходить у стаціонар до пацієнта, роз’яснює порядок направлення на реабілітаційне лікування та оформлює заяву, яку надсилає санаторно-курортному закладу.

За отриманням більш детальної інформації щодо реабілітаційного лікування необхідно звертатися до Чернігівського відділення Фонду за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 5 (тел.: 774-685, 672-777).