back

21 липня 2017

Відбулося засідання постійної комісії районної з питань бюджету, інвестицій та соціально-економічного розвитку

20 липня 2017 року під головуванням депутата районної ради Пономаренка Миколи Дмитровича відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, інвестицій та соціально-економічного розвитку.

Порядок денний бюджетної комісії складався з 11 питань, три з яких не виносяться на чергову сесію районної ради, а саме:

1. Про стан забезпеченості препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет Чернігівського району;

2. Про депутатське звернення депутата Чернігівської районної ради Юрченка М.Г.

3. Про розгляд рекомендацій постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин Чернігівської обласної ради.

Із загальним переліком питань порядку денного та прийнятими по ним рішенням можна ознайомитись на сайті районної ради в розділі Районна рада/Протоколи засідань постійних комісій та Президії.

На засіданні депутати заслухали інформацію головного лікаря КЛПЗ «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради Чернігівської області Руденка Дмитра Миколайовича та його заступника з економічних питань Святко Ольгу Петрівну про стан забезпеченості препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет Чернігівського району.

Нагадаємо, що фінансування з державного бюджету для забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет становить лише 39 % від загальної потреби. З березня 2017 року, за дорученням голови районної ради Олександра Миколайовича Ларченка, почалася робота по вирішенню цієї проблеми. Так, члени бюджетної комісії на одному із своїх засідань доручили районній раді звернутися до сільських/селищних рад з рекомендацією про виділення ними коштів для закупівлі інсуліну в розрахунку на кількість хворих, що проживають на їх території та кількості і ціни необхідних препаратів інсуліну.

Інформація щодо переданих коштів Чернігівській центральній районній лікарні кожною сільрадою наведена нижче в таблиці.

Заступник головного лікаря Святко Ольга Петрівна також зазначила, що на даний момент видача препаратів інсуліну хворим на цукровий діабет здійснюється по отриманим в лікарні рецептам стовідсотково від загальної потреби на місяць, а ситуація з незабезпеченістю знову може виникнути наприкінці бюджетного року, так як спостерігається негативна тенденція зростання цін на інсулінові препарати та ускладнень захворювання через застосування більш дешевих ліків.

По п’ятому питанню порядку денного розглядали зміни до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2017 рік». Начальник фінансового управління Чернігівської райдержадміністрації Потапенко Лариса Іванівна повідомила про перевиконання доходної частини загального фонду бюджету в сумі 5 800 000,00 грн., 80 % з яких планується розподілити на виплату заробітних плат по закладам освіти, культури, працівникам сільських рад, Чернігівської центральної районної лікарні, центру первинної медико-санітарної допомоги та іншим.

Більш детальна інформація про запропоновані зміни до проекту рішення районної ради «Про внесення змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2017 рік» зі змінами, внесеними рішенням Чернігівської районної ради 11 січня 2017 року, 28 березня 2017 року, 12 травня 2017 року, 30 травня 2017 року» оприлюднена на сайті в розділі Районна рада/Проекти рішень/7 скликання/17 сесія 7 скликання.

Під час засідання також піднімались питання щодо необхідності ремонту доріг місцевого значення та можливих джерел фінансування таких ремонтів.

Так, по одинадцятому питанню порядку денного, заслухавши звернення депутата Чернігівської районної ради Юрченка Михайла Григоровича, у зв’язку з недостатністю коштів в районному бюджеті, члени комісії вирішили підготувати відповідне звернення про проведення ямкового ремонту дороги між селами Рижики та Юр’ївка до Чернігівської обласної ради та адміністрації, Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

З текстом протоколу засідання комісії, рекомендаціями можна ознайомитись на сайті районної ради за посиланням http://chern-rayrada.cg.gov.ua/index.php?id=15793&tp=2&pg=.

За інформацією виконавчого апарату районної ради