back

Анна Коваленко: В області готуються до реалізації проєкту “Дороги вина та смаку України”

01 березня 2021

Напрацювати перші кроки для реалізації проєкту "Дороги вина та смаку", а також поділитися досвідом та кращими практиками його реалізації на теренах інших регіонів зібралися учасники тренінгу із забезпечення сталості розвитку еногастрономічних маршрутів та підтримки місцевих виробників.

- Приємно бачити, як в очах людей оживає надія. Надія на майбутнє, на розвиток. Сьогодні наші амбасадори “Доріг смаку та вина” вчергове долучилися до спільноти, на меті якої - зберегти та поширити світом унікальний смак своєї батьківщини. Завдяки ініціативі учасників програми ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» наша ініціативна група мала змогу оцінити досвід іноземних та вже реалізованих вітчизняних програм з розвитку еногастрономічних маршрутів та підтримки місцевих виробників, - сказала голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

Учасники навчання дізналися чимало корисного: як долучитися до програми географічних зазначень, як зробити продукт, який буде користуватися попитом у туристів.

В умовах карантину внутрішній туризм став більш популярним серед українців. Про це розповідали ті, хто вже реалізовує програму: представники Прикарпаття, Бессарабії, Закарпаття, Херсонщини та Криворіжжя. Адже їм вдалося "вистояти" навіть в складних "ковідних" умовах. Крім того, цей шлях кардинально змінює туристичну кон'юнктуру.

А вже 12 березня набутий досвід буде поширюватися серед виробників, рестораторів, готель’єрів та представників туристичної галузі Чернігівщини на першому презентаційному семінарі-практикумі по розбудові "Доріг смаку Чернігівщини” в стінах Чернігівської обласної адміністрації.